SERDAR TÜRKMEN / İZ GAZETE  - ‘Çekirdeksiz Domates’, ‘Özgürlük’, ‘Bomba Yapan Bay Bilgin’ gibi şarkılarıyla Türkiye’deki pek çok çocuğun sevgisini kazanan Şubadap Çocuk ve masal tiyatrosu biçimindeki oyunlarıyla tanınmaya başlayan Moyo Masal Tiyatrosu ‘İç Anadolu Turnesi’ için kolları sıvadı. 

İç Anadolu Bölgesi'ni seçme nedenini “Sanat etkinliklerinin belli şehirlerde ve hatta o şehirlerin bile küçük, sıkışık muhitlerinde birikmesi hiç de adil değil!” şeklinde ifade eden ekipler, Ekim ayında gerçekleştirmeyi planladıkları ve yaklaşık 25 günlerini ayıracakları bu turneye ilişkin, İç Anadolu’daki şehirler, ilçeler ve köylerde yaşayan kurumlara ve kişilere şu çağrıyı yaptı:

“Geçen yıl (2017) 42 günlük bir Türkiye turnesi yapmış, ülkemizin her tarafında toplam 55 konserde on binlerce çocukla şarkılarımızı doğrudan buluşturmuştuk. Bu turne sonrası yaptığımız değerlendirmede, İç Anadolu Bölgesi’nde yeterince bulunamadığımıza karar verdik. Bunun üzerine, Ekim'de başta köy ve ilçelerdeki devlet okulları olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerde çocuklarla buluşmak için kolları sıvadık. Oralarda öğretmenlik yapanlar; oralardaki dernekleri, kurumları tanıyanlar bize yazarlarsa; onlarla bu çabamızı ortaklaştırmak isteriz: [email protected]

Editör: Haber Merkezi