İZ GAZETE- Biz Kitap’ın geçtiğimiz Cumartesi dijital ortamda yayınladığı ‘Sokaklar Bizim’ kitabına ilgi büyüyor. Mehmet Kuzu’nun yazdığı ‘Sokaklar Bizim’, armağan ekonomisi modeli ile okurlara sunuldu. 

Dayanışmanın öne çıktığı salgın günlerinde ilk kez denedikleri bu ekonomi modeline değinen Mehmet Kuzu, “Bu kitabın şuan için bir fiyatı yok. Biz bu kitabı ilk defa okumak isteyenlere ücretsiz olarak göndereceğiz. Okurumuz eğer ki kitabı beğenir ve ‘kitabı şu kadar kişiye hediye etmek istiyorum, bana basılı halini temin eder misiniz’ derse, o isteğini yerine getiriyoruz. Biz bu kitabı okura ilk olarak hediye ederiz ve o okurumuz da dayanışmanın bir parçası olarak eğer isterse başkalarına hediye etmek için bizden kitabı satın alabilirler” şeklinde konuştu.

‘BİZ KİTAP BAŞARISINI KANITLADI’

‘Sokaklar Bizim’in ilk yayımlandığı gün 105 kişiye hediye edildiğini aktaran Kuzu, 300 kişiye ulaşıldığında ilk baskının gerçekleştirileceğini ve kitabın matbu halinin okurlara ulaştırılacağı bilgisini paylaştı. Biz Kitap Yayınları’nın ilk kez denediği ‘armağan ekonomisi’ modelinde başarısını kanıtladığını da sözlerine ekleyen Kuzu; birbirlerine kitap hediye eden okurların etkileşimli kitap okuma saatlerini de sanal ortamda planlayabileceklerini söyledi.

Yıllarca kitlesel örgütlenme üzerine kafa yorduğunu ve böyle bir kitlesel örgütlenmeyi ise ilk defa denediğini vurgulayan Kuzu, “Bu kitabın arkasında ciddi bir ekip ve emek var. Başarılı olursa müthiş bir şey gerçekleştirmiş oluruz, hediyeleşmeyi ve okumayı arttırırız.” dedi.

‘KOLAY OKUNAN BİR KİTAP’

Sokaklar Bizim kitabının deneyim paylaşım kitabı olduğunu, içeriğinde gönüllülüğün insana nasıl şifa gibi geldiğini anlattığına da değinen Mehmet Kuzu, “Kitap, bir üniversite öğrencisi gönüllü olarak bir adım atarsa neler yapabilir, çekirdekte gönüllülük nasıl olur diye başlıyor! Sonra dernek, vakıf ve belediyelerde gönüllülük anlatılıyor. Kent konseyleri, kooperatifler ve bunların belediyeyle arasındaki ilişkilere yer veriliyor. Sonunda sürdürülebilir örgütlülüğün ve dayanışmanın nasıl kalıcı hale getirildiğine değinerek bitiriyoruz. Bunların hepsi benim dört yılda yayınlanan köşe yazılarım aslında. Bu yazıları günün birinde kitap olursa nasıl olur diyerek yazdım ve oldu. Hayalim gerçek oldu. Bunun için elbette mutluyum. Sokaklar Bizim, kolay okunan bir kitap ve bölümlere ayrılmış olduğu için her hafta bir bölüm bile okunabilir” ifadelerini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi