GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE - Özel Rota Koleji de yazarın iki etkinliğini ‘Salonlar dolu’ gerekçesi ile iptal etti. Kendisi ile buluşmak isteyen öğrencilere ulaşması engellenen Ergülen: “Onlardan korkan onlar gibi olsun” dedi.Şair ve yazar Haydar Ergülen’in Atatürk Lisesi’nden sonra Özel Rota Koleji’ndeki iki ayrı söyleşisi de son anda iptal edildi. Bornova ve Gaziemir kampüslerindeki iki etkinlik, salonlar dolu olduğu gerekçesiyle iptal edildi. İzmir’deki iki etkinliği de iptal edilen Ergülen İz Gazete’ye “Onlardan korkan onlar gibi olsun” diye konuştu.

'ZULMÜN ARTSIN Kİ TEZ ZEVAL BULASIN'

Atatürk Lisesi’ndeki söyleşisi iptal edildikten sonra akşam 19.00 gibi yayınevi aranarak ‘İki salonumuz da dolu. Etkinliği önümüzdeki dönem yapalım” denildiğini söyleyen şair ve yazar Ergülen, “Söyleyebileceğim tek şey Yaşar Kemal’in ‘Zulmün artsın ki tez zeval bulasın’ sözüdür, başka diyecek bir şeyim yok.” dedi.

Akşam saatlerindeki geri dönüş uçağını iptal nedeniyle öğlene alan Ergülen, İstanbul’a erken döndü.

NE OLMUŞTU:

İzmir Atatürk Lisesi edebiyat öğretmenlerinin ortak kararı ve okul yönetiminin de bilgi ve izni ile öğrencilere yönelik Şair-Yazar Haydar Ergülen söyleşisi düzenlenmişti. Etkinlik için şehre gelen yazar, Adnan Menderes Havalimanı’na indiğinde, söyleşinin iptal edildiğini öğrendi. Etkinliğin İl Milli Eğitim Müdürü tarafından iptal edildiği, Müdür Yahşi’nin, Haydar Ergülen için "Muhalif gazete yazarı ve terör destekçisi olduğu konusunda şikâyet var, etkinliği iptal edin" şeklinde talimat verdiği iddia edilmişti. Yahşi’nin okul müdürüne ‘İptal etmezseniz müfettiş gönderirim’ tehdidinde bulunduğu da gelen bilgiler arasındaydı. Şair-Yazar Haydar Ergülen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersi müfredatında yer alıyor. Eserleri kitaplarda ders olarak işleniyor.

Editör: Haber Merkezi