Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye'de ilk defa yine Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde sahne alan topluluğun gösterisi izleyiciler tarafından çok  beğenildi. 
“Mandragora Sirki”, iki palyaçonun aşk hikâyesini anlatan, duyguların, düşüncelerin ve “diyalogların” sözler olmadan anlaşıldığı bir tiyatro oyunu. Sirk gösterisi, müzik, alışılmamış enstrümanlar oyunun sahnelerini birbirine dokurcasına bağlayarak şiirsel bir hal alıyor ve seyircinin bir gösterideki durumları, çatışmaları ve çözümü anlamasını sağlıyor.Oyunun ilk gösterimi Arjantin’de yapmış ve 15 yıldır gösterilme devam etmekte. Mandragora Sirki 2010’dan bu yana, Asya Avrupa, Amerika, Afrika boyunca birçok ülkede sahnelenmiştir. Türkiye, ekibin ziyaret ettiği 48’inci ülke olarak yerini alıyor.

MANDRAGORA CİRCO ARJANTİN OATAGONYA'DA KURULDU

Arjantinli bağımsız tiyatro topluluğu Mandragora Circo, “Mandragora Sirki”ni “Uluslararası Tur: Dünya bizim evimiz”in parçası olarak sunmaktadır. Topluluk, son 8 yıldır Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları boyunca sürekli seyahat etmekte ve ülke ülke durmaksızın bu sözsüz gösteriyi sahnelemektedir. Mandragora Circo, 2003’te Arjantin Oatagonya’da kuruldu. Arjantin’de 1998’den beri müzik, tiyatro, dans ve sirkte performans gösteren Marianna Silva ve Juan Cruz Bracamonte tarafından oluşturulan topluluk, 2003’te, sözsüz bir hikâye anlatan, farklı türde sanatsal ifadelerin bir araya geldiği bir gösteri olan “Mandragora Sirki”ni sergiledi. 2005’te, her yıl düzenlenen Ulusal Arjantin Tiyatro Festivali’nde Patagonya Bölgesi’ni temsil etmek için seçilen gösteri, 15 yıldır yetişkin – çocuk tüm seyircilerini eğlendirmektedir.

Editör: Haber Merkezi