İZ GAZETE - Yunus Emre Küçükaydın sorularımızı cevapladı.

Seçimle beraber yenilenen bir kadro ile Karşıyakalılara hizmet veren bir yapı olarak Karşıyaka Belediyesi ve Kent A. Ş.'nin kültür sanata bakışı nasıldır?

Karşıyaka Belediyesi ve Kent A.Ş. kültür sanat etkinliklerinde ortak temel kaygılarla hareket etmekle beraber, genellikle Karşıyakalıların sanata bakış açısını geliştirmek ve katkı sağlamak, sanata olan eğilimin arttırılmasını hedeflemektedir. Yeni yönetim ile başta Başkanımız Cemil Tugay, Kent A.Ş’nin yönetim kurulu ve Genel Müdürü ilçenin kültür-sanat eğilimi yakından takip etmekte ve daha da gelişmesi için çaba harcamaktadır. Ayrıca, kültür sanat etkinliklerinin Karşıyakalılar için ulaşılabilir ve eğlenceli zaman geçirebilecekleri etkinliklere dönüşmesi için çabalıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kültür sanat etkinliklerinin temel nedenlerinden bir diğeri de,elbette,kültür sanat alanına katkı sağlamak vebu alandaki faaliyetleri yaygınlaştırmaya çalışmak.

Sosyal aktivitelerde yerel dinamik ve üreticilerle etkileşiminiz ne düzeyde?

Belirli dönemlerde düzenlediğimiz etkinliklerde yerel üreticiler ve yerel üretim kooperatifleri ile etkileşim içinde çalışıyoruz. Örneğin, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı içinde düzenlediğimiz Yeni Yıl Pazarı etkinliğinde Karşıyakalı üreticilerin olduğu stantlar kuruldu. Yamanlar Köy Şenliği’nde Karşıyakalı üreticilerin İzmirliler ile buluşmasını sağladık. Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan hediyelik eşya mağazasında Karşıyakalı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ürünleri bulunmaktadır ve işletmelerimizde gerçekleşen canlı müzik etkinliklerinde de genellikle Karşıyakalı müzisyenler sahne almaktadır.

Sosyal tesislerinizden ve barındırdığı çalışma ve etkinliklerden bahseder misiniz?

Tesislerimizin çoğunu kafe ve restoranlar oluşturuyor. Ancak bunların arasında çocukların gelişimine katkı sunması için işlettiğimiz tesisler de var. Örneğin; Taypark’ta çocuklara binicilik eğitimleri veriliyor, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nde düzenlediğimiz atölyelerde çocukları bilim ve sanatla buluşturuyoruz.

Göreve geldiğiniz tarihten bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz etkinlikler nelerdir?

Bugüne dek çocuklara ve yetişkinlere yönelik pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Tesislerimizde çocuklara yönelik tiyatrolar ve çocuk konserleri gerçekleştirmiş olmakla birlikte, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nde çocukların eğlenerek öğrenmesini hedeflediğimiz kukla, seramik, drama ve daha birçok atölyeyi sürekli olarak çocuklarla buluşturuyoruz. Bunun haricinde, yine Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nde yarıyıl tatilindeki çocuklar için 18 Ocak-1 Şubat aralığında gerçekleşecek “Evrensel Bilim ve Sanat Şenliği” oluşturduk.

Yetişkinler için de, hedef kitleyi gözeterek dans gösterimleri, canlı müzik etkinlikleri, sanatçılar ile söyleşiler ve tiyatro gösterimleri yine belirli periyotlarda düzenlenmektedir.

Ağustos ayında, Karşıyaka Yamanlar Köyü’nde Yamanlar Köy Şenliği düzenledik. Etkinliğimizde, Yamanlar Köyü halkı tarafından üretilen sebze ve meyvelerin satıldığı stantların olması haricinde köy seyirlik oyunu, Karşıyaka Oda Orkestrası dinletisi, Ahura Ritim Topluluğu Konseri ve halk oyunları gösterisi gibi çeşitli etkinliklere de yer verdik.

Etkinlikleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Etkinlikleri seçerken genellikle hedef kitlenin hangi yaş grubunda olduğunu ve ilgi alanlarını gözetmekteyiz. Bunun haricinde etkinliği düzenlemeyi planladığımız tesislerin uygunluk ve yeterliliği de üzerinde durduğumuz maddeler arasında. Bu maddeler haricinde etkinliklerde bütçeyidoğru planlamaya özen gösteriyoruz.

Bu etkinlikler arasından görece daha çok ilgi çeken oldu mu?

Tüm etkinlikler içerisinde en çok ilgiyi genellikle canlı müzik ve çocuk etkinlikleri çekiyor.

Karşıyakalıların etkinliklere katılım ve reaksiyonlarını nasıl yorumlarsınız?

Karşıyakalılar genel itibarıyla kültür sanata duyarlı. Etkinliklere katılımın yüksek olması ve aldığımız geri dönüşlerin olumlu yönde olması bunun en büyük göstergesidir.

Bundan sonrası için ne gibi etkinlikler planlıyorsunuz?

Bundan sonraki süreçler için de etkinliklerimizi planlarken az öncede belirttiğim yolu izlemek ile birlikte daha fazla canlı müzik etkinlikleri, şenlikler, çocuklar için atölyeler ve konserler planlıyoruz.

Okurlarımız ve Karşıyakalılar etkinlikleri nasıl takip edebilir?

Etkinliklerimizi internet sitemizden, sosyal medya hesaplarımızdan, tesislerimizdeki afişler ve billboardlardan takip edebilirler.

Editör: Haber Merkezi