İz Gazete - 25 Haziran 2005’te 33 yaşında testis kanserinin akciğerlerine yayılması sonucunda vefat eden Karadeniz müziğinin sevilen ismi Kazım Koyuncu için İzmir’de anma etkinliği düzenlenecek.  Bugün (21 Haziran) saat 20.00’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılacak olan etkinlikte, katılımcılar hep birlikte Kazım Koyuncu şarkıları söyleyecekler.

Artvin’in plakası ‘08’ ve İzmir’in plakası ‘35’e atıfta bulunarak belirlenen etkinliğin şiarı ise ’08 tulumcu, 35 müzisyen ile Şair Ceketli Çocuğu anıyoruz.” Etkinliğe enstrümanları ile katılacak olan vatandaşlar, Kazım Koyuncu’nun şarkılarının hep bir ağızdan söyleyecek. Dernek ve belediye etkinliğe katılanlara Kazım Koyuncu posteri dağıtacak.  

Etkinlikle ilgili, Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına gazetemize açıklama yapan dernek üyesi Orhan Aksakal, “Biz dernek olarak Kazım Koyuncu’yu anmak istedik. Çünkü Kazım ‘önce insanım’ dedi, ‘önce devrimciyim’ dedi, ‘önce çevrecilik’ dedi. Kısacık hayatıyla bugüne mücadele anlayışı bıraktı... Doğayı savunmanın insanı savunmak olduğunu, barış içinde, eşit adil bir hayatı savunmanın önemli olduğunu haykırdı ezgileriyle... Bunu yaparken Karadenizli, Artvinli kimliğini korudu, yerelden evrensel bir köprü oldu” dedi.

Etkinlikte aktif görev alacak olan İzmir Müzisyenler Derneği adına açıklama yapan Başkan Oktay Çaparoğlu ise “İzmir'de güçlü bir katılımla bu etkinliği gerçekleştirmek müzisyenler arasındaki birlik ve dayanışma ruhuna da güç verecektir. Kazım Koyuncu başka bir dünya düşü olan, Karadeniz müziğini, etnik müziği kendine özgü düzenlemelerle güzel bir şekilde icra eden, kurduğu Lazca Rock Grubu Zugasi Berepe ile de bir ilke imza atan bir müzisyen idi. O sadece müzisyen kimliğini müzik icrası ile sınırlandırmayan, yaşadığı çağa, topluma ve taşıdığı insani vicdani değerlere de karşı sorumluluk taşıyan bir sanatçı idi. Bu anlamda ülkemizde gelecek güzel günlere olan inancımızı koruyarak, birlikte yaşamı müzikle güzelleştirme çabasında ısrar etmektir Kazım Koyuncu'yu anmak. Farklı ve özgün üretimlerle müziğe dair bir değer yaratırken, yeni, yaratıcı ve sanatına emek vererek kendini geliştiren bir müzisyen kişiliği olma yönünde adım atarken aynı zamanda sözünü ve ezgilerini, barışa, kardeşliğe, doğayı ve yaşamı savunmaya dönük bir özne olarak hayata katmaktır Kazım'ı anmak. O yüzden güçlü bir katılımla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Kazım'ın sesini ve ezgilerini yükseltmek bir vefa borcudur biz müzisyenler için.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi