Rotary 2440. Bölge Federasyonu 10. Grup Kulüpleri Türk Edebiyatına yazdığı çok sayıda roman ve çocuk kitabıyla adını duyurmuş ünlü yazar Canan Tan ile Swissotel’de düzenlediği ortak toplantıda bir araya geldi. Hayatı ve Yazarlık serüveni üzerine konuşan Canan Tan asıl mesleği olan Eczacılık Fakültesini bitirmesinin hemen ardından evlenip Diyarbakır’a gitmesiyle başlayan hayat hikayesini kulüp üyeleri ile paylaştı. “Ailenin tek çocuğuydum, babam çok kitap okurdu ve başucunda hep Aziz Nesin kitapları olurdu. Ben de o kitapları okuyarak başladım ve okuduklarım o kadar birikti ki bir süre sonra yazmaya karar verdim” dedi.

Mizah yazan kadın yazar sayısının az olmasına rağmen Aziz Nesin’in birinci ölüm yıldönümünü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mizah Ödülleri Yarışmasına gönderdiği dosya sayesinde Türkiye’nin ilk ve tek kadın Mizah Yazarı Ödülü alarak bir ilke imza atan Canan Tan, ikinci mizah ödülünü de Rıfat Ilgaz Türkiye Birinciliği ile aldı. 1996 yılından 2002 yılına kadar yazdığı mizah öyküleri ve çocuk kitaplarının ardından, ilk kitabı Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından en çok okunan kitap ödülünü alan Piraye oldu.

Yazarlığını, “Yazmak Benim İçin Nefes Almak gibi bir şey…” diye tanımlayan Yazar Canan Tan çok kitap yazmasının en büyük nedeninin çok kitap okuması olduğunu dile getirdi.Rotary’de kadın üye sayısının artışını da değerlendiren Tan, “Kadınların sürekli sahnede olmasından yanayım. Cinsiyeti çok fazla ayrıştırmaktan yana değilim ama kadınların her platformda yer almalarını görmek, ortak müştereklerde buluşmak, taşın altına birlikte elimizi koymak gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Rotary’de 2440. Bölgenin en fazla kadın üye alan bölge seçilmesi ile kadın üye sayısına çok fazla önem verdiklerini dile getiren Rotary 2440. Bölge Federasyonu başkanı Lütfi Demir “Türkiye’de Mizah Öyküleri ile de ilklere imza atmış Yazar Canan Tan’a kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi