İZ GAZETE- İzmir Tiyatrolar Derneği Başkanı Özgür Başkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) planladığı ‘İzmir Tiyatroları Buluşması’nın ertelendiğini dile getirerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kenti Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile yöneteceğini söylediğini ancak buluşmasının ertelenmesi konusunda STK’lara danışılmadığını belirtmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sitemde bulunan Başkaya’nın tiyatro buluşmanın iptal edildiğine yönelik ifadelerinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, konuya ilişkin İz Gazete’ye konuştu.


ERTELEME YOK
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinlikleri için aldıkları her karara ve attıkları her adıma gereken hassasiyeti her zaman gösterdiklerini vurgulayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Yüreğimizin yandığı, ormanlarla birlikte yaşamında yok olduğu ve her geçen gün acının katlandığı bugünlerde, belediyemizin konser etkinlikleri ertelenmiş, planlanan tiyatro buluşması etkinliğimizde bu kapsamda değerlendirilmiş ancak herhangi bir erteleme söz konusu olmamıştır. Bu doğrultuda Belediyemizin ilk kez düzenlediği ‘İzmir Tiyatroları Buluşması’ 10 Ağustos 2021 Salı günü başlıyor” diye konuştu. 

 

10 İLÇEDE 21 TİYATRO EKİBİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 ayrı ilçede İzmirli 21 tiyatro ekibini tiyatroseverlerle buluşturacağını söyleyen Tugay, “İzmir Tiyatroları Buluşması kapsamında 15 oyun 10-20 Ağustos tarihleri arasında sahnelenecek. İlk gösterim ‘Gettodakiler’ saat 21.00’de Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda ve ‘Tembel Bal Arısı’ saat 20.00’de Torbalı Gazi Çamlığı Etkinlik Alanı’nda sahnelenecek” dedi.

 

NE OLMUŞTU?
Türkiye Tiyatrolar Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen, Efes Selçuk Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda yapılan söyleşide konuşan İzmir Tiyatrolar Derneği Başkanı Özgür Başkaya, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sitemde bulundu. Başkaya, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim konuşmasında İzmir’i, STK’larla yöneteceğini söylemişti. Buna yönelik çalışmaları olduğu da görülüyor. Bir İzmir Tiyatroları Buluşması planlandı. Ama bugün bütün tiyatrolara bir telefon geldi, ‘Orman yangınlarından dolayı biz bu buluşmayı öteliyoruz’ denildi. STK’larla kenti yönetecekseniz bunu STK’lara da soracaksınız. Eğer bunu STK’lara sormazsanız kafanıza göre kenti yönetiyorsunuz demektir. İzmir Tiyatroları Buluşması’nın ertelenmesi trajiktir” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi