DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- 20'nci yüzyılın en büyük sanatçılarından, Kübizm akımının öncüsü İspanyol ressam Pablo Picasso´nun gösteri dünyasını konu aldığı eserlerinden oluşan sergisi, Arkas Sanat Merkezi'nde açıldı.

Serginin ana sponsorluğunu Türk Hava Yolları, resmi sponsorluğunu İzmir Büyükşehir Belediyesi, sergi destekçiliğini ise Allianz üstlendi. Girişinde herhangi bir ücretinin alınmadığı resim sergisi, İzmirliler tarafından ilgiyle karşılandı.

Resim sergisinin girişinde, sergiyi gezmede yardımcı olacak sesli bir rehber bulunuyor. Genelde turistler tarafından tercih edilen bu rehberin tam fiyatı 10 tl iken, öğrenciler için indirimli fiyatı ise 5 tl.

SERGİDE FLAŞSIZ FOTOĞRAF ÇEKMEK SERBEST

İzmirlilerin oldukça ilgisini çeken bu serginin içinde resim dünyasının en büyük sanatçılarından Picasso’nun 83 tane eseri yer alırken, sergide flaşsız fotoğraf çekmek serbest.

Girişte güvenlik görevlileri tarafından ziyaretçilerin çantası kontrol ediliyor. Ayrıca görevliler tarafından sergiyi giriş yapmak isteyen vatandaşlar için telefonları sessize alma uyarısı yapıldı. Sergiyi gezen bir vatandaş, “Burası gerçekten çok güzel, çok beğendim. Picasso sevdiğim bir sanatçı, eserlerinin çoğunu bilirim. Daha önce de sergi gezdim ama bu gezdiklerimin içinde en iyilerden birisi” ifadelerini kullandı.

Sergiyi ziyaret saatleri Pazartesi hariç, Salı-Pazar 10.00-18.00 saatleri arasındayken, Perşembe günleri ise diğerlerinden farklı olarak 10.00’da başlayıp akşam 20.00’a kadar sürecek.

İzmirliler tarafından şimdiden yoğun ilgi gören resim sergisi 5 Ocak 2020 tarihinde son bulacak.

Editör: Haber Merkezi