TUGAY CAN/ İZ GAZETE-  İzmir’de yaşayan İsmail Yıldız, İzmir’e Küba Devriminin önderlerinden ‘Fidel Castro’nun heykelinin yapılması adına uzunca bir süredir bir mücadele veriyor. Bu kapsamda heykel için ilkin imza kampanyası düzneleyen Yıldız, 2017 yılında ise ‘İzmir’den Fidel’e Vefa Plaformu’ adında bir harekete de girişti. Konuya dair pek çok insan ile temas kuran Yıldız, Küba’nun başkenti ile İzmir’in kardeş kentler olduklarını hatırlatrak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu.‘Fidel Castro Heykeli’ fikrinin ortaya çıkmasında Küba’da bulunan tek yabancu devlet adamı heykelinin Mustafa Kemal Atatürk’e ait olmasının büyük payı olduğunu ifade eden Yıldız, Fidel Castro’nun Türkiye’ye 1997 yılında gerçekleştirdiği ziyarette Atatürk’e dair kullanmış olduğu ‘Biz devrimi ve devrimciliği Atatürk’ten öğrendik’ sözlerinden ise ayrıca etkilendiğini dile getirdi.

İzmir’e Fidel Castro heykeli kazandırmak için büyük bir mücadele veren ve İzmir’de 5 bin imzayı aşan İsmail Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fidel heykelleri pek umursayan biri değildi. Mesela vasiyetiyle isminin bir yerlere verilmesini de istemedi. Havana’da yabancı devlet adamı olarak sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli var. Bizim de bu vefaya karşılık vermemiz gerekiyor, diye düşünüyorum”

POLİTİKACILAR DESTEK VERİYOR

Öte yandan İsmail Yıldız tarafından başlatılan Fidel Castro heykeli kampanyası için imza verenler arasında İzmir siyasetinin önemli isimleri de yer alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Eski Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak heykel için destek veren isimler arasında yer aldı. 

SOYER’E ÇAĞRI

Politikacıların yanı sıra İzmir’de yaşayan farklı kesimlerden birçok insandan olumlu yönde tepkiler aldığını ifade eden İsmail Yıldız, “Burada bir vefa söz konusu” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’ya bugüne kadarkonuya dair katkıları nedeniyle teşekkürlerini ileten Yıldız bir de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gazetemiz aracılığıyla çağrıda bulundu. Yıldız, “İzmir gibi bir şehre böyle bir hizmet yapılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Sayın Tunç Soyer ile görüşme talebimizi yineliyoruz. Tunç Soyer’in bu konuda duyarlı bir şekilde davranacağı inancındayız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi