İki yıl önce Ferhan Şensoy ve Ortaoyuncular'ın izni ve desteğiyle Kumpanya tarafından çalışmalarına başlanan "İçinden Tramvay Geçen Şarkı", önce pandemi, daha sonra da büyük usta Ferhan Şensoy'un vefatı sebebiyle prömiyerini erteleyerek 12 Ekim 2021 tarihinde seyircisiyle buluşuyor.
 

İzmir'li bir tiyatro olarak böylesine büyük bir prodüksiyonla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Kumpanya ailesi, buruk ve sorumluluk dolu bir heyecanla "alkışlarımız gökyüzündeki büyük ustalara" diyor.

Döneminin ünlü komedyeni Karl Valentin’in hayatından yola çıkarak Dünya Savaşları’nın izlerini kara-komik bir üslupla sahneye koyan, “İçinden Tramvay Geçen Şarkı” oyunu, Kerem Yalçın yönetmenliğinde; Akıl Fikir Kumpanyası oyuncu kadrosuyla 12 Ekim 2021 Salı günü saat 20.30'da Bostanlı Suat Taşer'de prömiyer yapmaya hazırlanıyor.  

Pandemi koşullarına rağmen, beş ayrı prodüksiyonla her hafta sahnelere çıkma direnişini gösteren kumpanya, sanatla iyileşmenin, tiyatroyla iyileştirmenin derdiyle, İzmir halkını seyirci koltuklarında görmek için sabırsızlanıyor!



Akıl Fikir Kumpanyası kimdir?

2018 yılında faaliyete geçen Akıl Fikir Kumpanyası, Karşıyaka'da yer alan ve tiyatro başta olmak üzere; Yaratıcı Drama, Orff, Yazarlık, Eskrim gibi bilumum sanat disiplinlerini bir araya getiren bir disiplinlerarası sanat kurumu olmanın yanı sıra; birçok sosyal sorumluluk projesiyle de isminden söz ettiriyor.

Editör: Haber Merkezi