İzmir’de Genç Hayat dergisinin düzenleyeceği öykü, şiir, resim yarışması için basın toplantısı yapıldı. Mülkiyeliler Birliği binasında yapılan basın toplantısına jüri üyelerinden Özer Akdemir, Yoldan Aktürk, Ayça Konçina, Neşe Dilek Bakış, Kadın Yazarları Derneği’nden Gülden Aykanat da katıldı.

Genç Hayat adına açıklamayı okuyan Bahar Emreoğlu, “1 Aralık’ta 400. sayısını çıkardığımız Evrensel Gazetesi’nin gençlik eki olan Genç Hayat dergimiz, ‘gençliğin kürsüsü’ şiarıyla çıktığı bu yolda çizgisini kaybetmeyen, her okuyanda mutlaka bir iz bırakan, gençliğin sesini birleştiren, sorunların ortaklığına ayna tutan ve çözümlerini tekrar tekrar hatırlatan bir dergi oldu, olmaya devam ediyor” dedi. 

"GELECEĞİMİZİ KENDİMİZ KALEME ALALIM"

Genç Hayat dergisinde, binlerce gencin izinin olduğunu söyleyen Emreoğlu, “‘Herkes bizim hakkımızda bir şeyler yazıp çiziyor, 'peki biz gençler ne istiyoruz, bizim kendimiz için yazıp çizdiğimiz şeyler neler?' diyerek 400. sayımız vesilesiyle İzmir genelinde ‘Nasıl Bir Dünya İstiyorum?’ temalı öykü, şiir, resim yarışması düzenliyoruz. Var olan düzenin, hayatımızın ortasında duran sorunların yegâne sebebi olduğunu bildiğimiz bu dönemde, hayatımızı ve geleceğimizi kendimiz kaleme alalım istiyoruz” diye konuştu.

Ortaya çıkan ürünlerin her kategoride alanında uzman akademisyen yazar, şair ve öğretmenlerden oluşan farklı jüri üyeleri tarafından değerlendirileceğini söyleyen Emreoglu, “Savaşlar, göç dalgaları devam ederken, pandemiyle birlikte gıda tedariki problemleri bütün ülkeler açısından tehdit oluşturmakta, küresel ısınmanın sonuçları yangınlar, seller ve barınma sorunu yanı sıra eğitimden sağlığa tüm hizmetlerin ticarileştirilmiş olması, özgürlüklerin kısıtlanması insanların kat ettiği teknolojik, bilimsel, sosyal ilerlemeye ters orantılı olarak yaşamı zorlaştırıp her birimizin gelecek kaygısını büyütmektedir” dedi.

ÜÇ FARKLI DALDA DÜZENLENECEK

Yarışmaya ise 14-25 yaş arası liseli, üniversiteli, mezun, işçi, işsiz gençler katılabilecek. Üç farklı alanda gerçekleştirilecek yarışmada, değerlendirmeler lise-üniversite düzeyi olarak iki ayrı şekilde yapılacak. Öykü alanındaki jüri üyeleri arasında Ahmet Büke, Özer Akdemir, Sevim Korkmaz Dinç, Tacim Çiçek ve Zeynep Uzunbay yer alıyor. Şiir alanındaki jüri üyeleri arasında ise Asım Gönen, Fergun Özelli, Mahzun Doğan, Özge Sönmez ve Tuğrul Keskin bulunuyor. Resim alanındaki jüri üyeleri ise Ayça Konçina, Burcu Vargel, Neşe Dilek Bakış, Nuran Tanrıverdi, Yoldan Aktürk olacak.

SON BAŞVURU 11 ŞUBAT

Başvurular “www.genchayatyarismasi.com” üzerinden gerçekleştirilecek. 11 Şubat’a kadar yarışmaya katılmak için başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Eserlerin son gönderim tarihi ise 25 Şubat olacak. Ödül töreni ise 20 Mart’ta Tarihi Alsancak Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ödül olarak her alanın birincilerine 1500, ikincilerine 1000, üçüncülerine 750 TL takdim edilecek.

Editör: Haber Merkezi