Gökhan Peker / Rojda Okçu / Hatice Hayta-  Ünlü orta oyuncu Ferhan Şensoy’un 7 Mart 1987 tarihinden bu yana sergilenen oyunu “Ferhangi Şeyler” 27 Aralık 2016 saat 20.30’da Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda İzmirli tiyatro severler ile buluşacak. 1987 yılından bu yana 2 binin üzerinde sahnelenen oyun seyirciden her defasında yoğun ilgi görüyor.

FERHAN ŞENSOY’UN TEK KİŞİLİK DEV ESERİ

Ferhan Şensoy hayali karakterler ile birlikte sunduğu oyun genellikle Ferhan Şensoy’un kendi tiyatrosu olan Ses Tiyatrosu’nda sahneleniyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde sahnelenen oyun en çok bilinen monolog tiyatro eserleri konumunda yer alıyor. Meddah kültürünün günümüzde ki en iyi temsillerinden olan Ferhangi Şeyler iki perde şeklinde sahneleniyor.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER OYUNDAN HABERDAR

Ege Üniversitesi öğrencileri ile yaptığımız konuşmada öğrencilerin büyük kısmının oyunu bildiklerini fakat izlemediklerini öğrendik. İletişim Fakültesi öğrencisi Sıla Tekin, Ferhan Şensoy’un eserlerinin kaliteli olacağını belirtti. Filmlerini beğenerek izlediğini söyledi. Mühendislik Fakültesinden Onur Şahin ise oyunu şehir içine asılan afişlerden bildiğini ancak gitmediğini söyledi. İletişim Fakültesinden görüştüğümüz Gözde Apak oyunun bu kadar kez sahnelenmesinin oyunun kaliteli olmasına bağladı. Ferhan Şensoy’un filmlerini beğendiklerini belirten Gözde Apak oyunu ilk fırsatta izleyeceğini belirtti.

Ege Ajans

Editör: Haber Merkezi