Dünyaca ünlü koreograf ve kavramsal sanatçı Yoshiko Chuma, Açık Stüdyo’nun davetlisi olarak İzmir’e geldi. Mavibahçe’de 11 Temmuz 2018 tarihinde Çarşamba günü saat 20.30’da sergilenecek dans gösterisine hazırlanan Yoshiko Chuma’ya gönüllü dansçılar eşlik edecek. Gösteri ücretsiz olarak tüm izleyicilere açık olacak.

Bahar ve Şafak Ersözlü’nün öncülüğünde 2016 yılında İzmir’de kurulan Açık Stüdyo etkinliği “Gizli Yolculuk” olarak adlandırdı. Mavi Bahçe’de herkese açık olarak sergilenecek kamusal alan etkinliği modern dans sanatından kesitler sunacak.

Yoshiko Chuma’nın, kavramsal düşüncelerin fiziksel hareket dağarcığına dönüşümü üzerine gerçekleştireceği çalışma profesyonel dansçılar Serenay Oğuz ve Pınar Özer işbirliği ile sunulacak. Etkinlikte Yağmur Karaçalı, Maide Oskay, Defne Doğruyol, Aslı Dalgıç, Ece Yavaşoğlan, Deniz Yavaşoğlan, Tuğçe Kat, Ece Can, Ece Alp, İlayda Boyacı konuk dansçılar olarak yer alacak. Dansçılar 14 gün boyunca Chuma ile uygulamalı ve katılımcı çalışmaları, obje kullanımı ile birlikte ele aldıkları bir süreçten geçerek gösteriye hazırlandılar.

Kendi hareketlerini, sözcüklerini, imgelerini ve deneyimlerini yaratıcı bir biçimde kullanan Chuma dans için, “Kırılgan ve güçlü bir iletiyi açığa çıkarmak için hareketi kullanan, akışkan direniş etkinliğidir. Dans şiirdir. Şair olan dansçılar da soyut hareketlerden oluşan bir tür monolog icra ediyor. İki haftalık prova sürecinin ardından dünya prömiyeri yapıyoruz” dedi.

Gösteri her yaştan seyirciye açık. Performans, Mavibahçe Kent Meydanı’nda 11 Temmuz Çarşamba Akşamı 20.30’da izleyiciyle buluşacak.

Editör: Haber Merkezi