Sahne Tozu Tiyatrosu İzmir Konak'ta bulunan ve haftanın beş günü oyun sergilenen Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi içerisine bir cep tiyatrosu daha yaparak İzmir'e altıncı sahnesini kazandırmış oldu.

Sahne Tozu Tiyatrosu'nda yetişen "Yeni Aktörler" ekibinin hazırlamış olduğu bir oyun ile açılışı yapılan sahnede, oyun sonunda konuşma yapan Çağlar İşgören " Sahne Tozu Tiyatrosu bu cep tiyatrosu kadar bir alanda tiyatroya başladı. Buca'da böyle bir yerimiz vardı. Haldun hocayı davet etmiştim. Burayı neden cep tiyatrosu yapmıyorsunuz? diye sordu. Haldun Dormen'den cep tiyatrosunu devralarak, orayı cep tiyatrosuna dönüştürdük. İzmir'in ilk cep tiyatrosunun açılışını Haldun Dormen'in 1954 yılında cep tiyatrosu açılışında oynadığı oyun yani "Maitre Pierre Pathelin" ile yaptık. Yeni Aktörler ekibimiz ile Sahne Tozu Tiyatrosu artık haftanın altı günü oyun sergileyen bir tiyatro olacak. Bu anlamlı günde sahnemizin açılışını yapmak gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. " diyerek düşüncelerini dile getirdi. Çağlar İşgören Sahne Tozu Tiyatrosu' nu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde yalnız bırakmayan İZPEK ailesine teşekkürlerini sundu.

SAHNE TOZU TİYATROSU'NDA İKİ KUTLAMA

Sahne Tozu Tiyatrosu' nda Dünya Tiyatro Günü kutlanırken; İZPEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan İpek'in doğum günü de sahnede kutlandı. Hasan İpek kendisine yapılan sürpriz kutlamadan dolayı mutluluğunu dile getirip duygularını paylaştı.

SAHNE TOZU TİYATROSU'NDA HER HAFTA ADETA FESTİVAL GİBİ GEÇİYOR

Sahne Tozu Tiyatrosu artık haftanın altı günü oyun sergileyecek. Yeni sahnenin de açılmasıyla her hafta Sahne Tozu Tiyatrosu' nda bir festival gibi geçmeye devam edecek. Sahne Tozu Tiyatrosu oyuncularının oyunlarına yoğun ilgi gösteren İzmir halkı her oyun sonunda yorumlarını, beğenilerini Sahne Tozu Tiyatrosu ile paylaşıyorlar. Oyun programları ise Sahne Tozu Tiyatrosu'nun sosyal medya hesaplarından ve resmi web sitesinden yayınlanıyor.

Editör: Haber Merkezi