TUGAY CAN / İZ GAZETE - YÖNETMENLİĞİ’ni Eylem Şen’in, yapımcılığını ise Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV)’nın gerçekleştirdiği ve ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attıkları için işlerinden olan Barış Akademisyenleri’ni konu alan ‘Buluştuğumuz yer hakikat bahçeleri’  belgeselinin galası İzmir Mimarlar Odası’nda gerçekleştirildi. Belgesel’in yönetmenliğini üstlenen Eylem Şen, ‘Buluştuğumuz yer hakikat bahçeleri’ belgeseli üzerine uzun süredir çalıştıklarını, dolayısıyla belgesel gösterime girdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

İzmir Mimarlar Odası’nda gerçekleşen galaya önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz da katılım gösterdi.

‘BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ’

Belgesel gösterimi öncesinde konuşan Türkiye İnsan Hakları Vakfı TİHV İzmir temsilcisi Prof. Dr. Veli Lök: "Çok zor günlerden, yollardan geçtik ve bir araya geldik, birlikte mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Üsterci ise "Eylem Şen arkadaşımızın bu koşullarda belgesel filmini üretmesi hepimiz için bir dayanak ve umut noktası oldu" dedi.

‘UZUN SÜREDİR ÜSTÜNDE ÇALIŞIYORDUK’

Belgesel gösterimi öncesinde İz Gazete’ye konuşan yönetmen Eylem Şen, “Çok uzun süredir üzerine çalıştığımız bir belgeseldi. Gösteriliyor olmasından dolayı çok büyük heyecan içerisindeyim” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi