İz Web Tv’de yayınlanan ‘Orçun Masatçı ile Agon’ programının konuğu tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Berkan Şal oldu. ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ dizisinin en sevilen karakterlerinden biri olan ‘Akbaba’yı canlandıran ünlü oyuncu Şal, önemli açıklamalarda bulundu.

‘TİYATRO NE OLACAK!’

Salgın günlerinde herkesin evine kapandığını ancak yalnızlığın insan doğasına aykırı olduğunu söyleyen Berkan Şal, “Salgın sonrasında teknoloji mi ön plana çıkacak yoksa insanlık mı bunun cevabını hep birlikte göreceğiz. Dünyadaki herkes hiç de çalışmadığı bir yerden yakalandı. Mars’ta yaşamayı planlayan bir teknolojinin, bir virüsü yenememesini hazmedemiyorum. Halktan birisi olarak kendimi kandırılmış hissediyorum. Her yerde bir komplo teorisi dönüyor ama bunları üretmek ile ömür geçmiyor. Çözüm üretmek gerekiyor. Ben tiyatronun nasıl bir şey üreteceğini düşünür vaziyetteyim. Türkiye’de tiyatro zaten durumu vahim olan bir sanat dalıydı. Bundan sonra nasıl bir suples gösterecek merakla bekliyorum” diye konuştu.

‘GÜZEL İŞLER YAPILIYOR’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sanatçılar için yaptığı çalışmalardan vatandaş olarak çok mutluluk duyduğunu ifade eden ünlü oyuncu Şal, “Birçok sanat dallarıyla uğraşanlar insanlar, sigortalı çalışanlar insanlar değil. Anlık ve günlük yaşayan insanlardır. Mansur Başkan, onlara da destek vereceğini açıkladı. İcraatlarını olumlu buluyorum. Şu ana kadar eksik bıraktığını düşünmüyorum. CHP’li belediye başkanlarımızın çalışmalarını sonuna kadar destekliyorum. Halkın haklarını savunmak adına güzel işlere imza atıyorlar. Bir vatandaş olarak; Mansur Yavaş, Tunç Soyer ve Ekrem İmamoğlu’nun yanlarındayım” ifadelerini kullandı.

‘YARDIM YOLU BULUNUR!’

CHP’li belediyelerin bağış kampanyalarının engellenmesi hakkında da konuşan oyuncu Şal, “Ben yurdum insanına güveniyorum. Birbirlerine el uzatması ve insanlığı konusunda o kadar çok güveniyorum ki! Yardım yollarını insanlar bir şekilde bulacaktır. Koronavirüs salgını sonrasında her türden şekillenmenin nasıl olacağını ben de merakla bekliyorum.” dedi.

‘İLK GÖZ AĞRIM’

Behzat Ç. dizisini severek ve gönülden yaptıklarını dile getiren Berkan Şal, “Her daim Behzat Ç. söz konusu olduğunda gerisi teferruattır benim için. Her zaman her daim var olurum! Yeter ki yapılabilsin. Son bitişinin bana da tatmin edici bir izahı açıklaması yapılmadı. Ben tatmin olmadım neden bittiğine dair! Yapım ve kanalın inisiyatifidir ama olursa her daim olmak isteyeceğim bir projedir. Duygusal baktığım bir projedir, çünkü ilk göz ağrım” şeklinde konuştu.

‘GERİ ADIM ATMADIK’

“Behzat Ç. bir fenomen miydi?” sorusuna ise oyuncu Berkan Şal, “Biz hep uçlardaydık. Kimsenin bilmediği bir şey söylemedik. Cumartesi Anneleri yıllardır orada oturuyor. Hala da oturuyorlar. Behzat Ç.’de bir sürü şey bu anlamda söylenmiştir. Bunda da hiç geri adım atmamıştır. Belki de bu durum fenomen olmasında bir adımdır. Gerçekten insanların duymak istedikleri şeyleri değil, duyulması gerekenleri söyleyebilen bir diziydi. Bence en büyük fenomen olmasındaki sebep budur” yanıtını verdi.

‘ATMOSFER AYNI OLMAZ’

Tiyatro eserlerinin sosyal medya üzerinden yayınlanmasını değerlendiren Berkan Şal, “Aynı atmosferi yakalamakta çok güçlük çekiyorsunuz. Boş kaldığım dönemlerde internet üzerinden tiyatro eserlerinin çekilebildiği kadar kamera görüntülerini de izledim. Bunlar farklı tekniklerle mi çekilir artık nasıl sergilenir. Ben de akıl yürütemiyorum. Sinema filmi tekniği ile tiyatro çekme konusunda yardımlar alacağım.” dedi.

Salgın sürecinde dizi seyretmediğini vaktini daha çok okumakla geçirdiğini ifade eden Şal, “Bu yıl Sadri Alışık Kültür Merkezi ve bir üniversitede eğitmenliğe başlamıştım. Üniversite zamanlarımda okuduğum her şeyi neredeyse baştan okuma ihtiyacı hissettim! Ama dizi olarak Ercan Mehmet Erdem’in yazdığı Nejat İşler’in oynadığı ‘Saygı’ isimli yeni bir dizi BluTv’de olacak. Güvendiğim insanların elinden çıkacak bir iş. Sinema filmi olarak da ‘Yıldızlar Arasında’ filmini önerebilirim” diye konuştu.

‘İNTERNET MECRASI DA MUAMMA!’

Bu yıl, ‘Koleksiyoncu’ oyununun devam ettiğini ve bir de ‘Ağacın Hikâyesi’ diye ikinci tiyatro oyunlarına başladıklarını ancak salgın krizi sonrasında tiyatroların kapatıldığını ve bu salgının sona ermesini beklediklerini ifade eden Berkan Şal, “Bu sıralar çok fazla bir şey yapamıyoruz. Nasıl çözüm bulunacak herkes gibi biz de merak ediyoruz. Virüs sonrasında da insanlar kapalı tiyatro salonlarına girmek isteyecek mi? İnsanlar dip dibe oturmak isteyecek mi? Bu tip soruların cevaplarının verilmesi gerekiyor. İnsanlar böyle bir travmadan sonra tekrar kapalı alanlara girmek istemeyebilir. Uğraştığımız sanat dallarının internet mecrasına nasıl aktarılacağı konusu da muamma, şuan için üretebildiğim bir suples gerçekten yok” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi