Büşra Muratdağı/İZGAZETE

BAYETAV’IN ‘İzmirli Olmak’ araştırması Altan Altın’ın ‘İzmir’de Olmak’ fotoğraf koleksiyonu ile bütünleşti. 1900 ‘lerden bugüne yenilenme ve bütünleşmenin eş zamanlı olarak sergilediği yaratıcılığa ışık tutuyor. Bornova’da Altan Altın’ın BAYETAV’ın araştırması ile gerçekleşen koleksiyonu sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Fotoğraf koleksiyoncusu Altan Altın, “Ben arşivimdeki fotoğraf koleksiyonumla destek olmaya çalışıyorum. Tarihi fotoğraflar benim 20 yıllık tutkum. O yirmi yıllık tutkum neticesinde yüzlerce binlerce fotoğraflar oluşmuş bir arşiv. Ama bu arşiv aynı zamanda Bornova’nın tarihini ortaya koyan bir belge niteliğinde. Elimizden geldiğince hobimiz olan bu işi Bornova’nın hizmetine sunma çabası İzmirliler Bornova’nın zenginliklerini fark etsin. O zenginlikleri turizme tabi ederek Bornova’ya kazanım sağlamak için peşine düştük. Kentte yaşayanlar kentin tarihini bilmezse o kenti tüketmekten başka bir şey yapmamış olurlar” diye belirtti.

Araştırma Danışmanı Ferhat Kentel, “Bu toplumda bir arada yaşamanın kapasitesini nasıl arttırabiliriz diye bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bu genel olduğu kadar bir yandan da İzmir özelinde bir faaliyet. Yaptığımız sergi de İzmir’de bir arada nasıl yaşarız adına bir sergi. En önemli şeylerden biri İzmir sürekli değişen bir şehir ama kendi kimliğini koruyan bir şehir. İzmir hala İzmir olmaya devam ediyor” dedi.

Kelemet Çiğdem Türk ise, “Novidies Medya’nın fikirleriyle tasarlanan sergi, Kelemet Çiğdem Türk’ün deyimiyle bir yüzleşme, karşılaşma, hatırlama imkanı ziyaretçilere sunuyor" ifadelerini kullandı. 

Fotoğraf sergisinin bir hafta süreceği bütün İzmirlilerin davetli olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi