İZ GAZETE/ÖZEL- İzmir Büyükşehir-İZDENİZ A.Ş. tarafından işletilen İzmir Marina’yı ziyaret eden Üzmez, “kent içinde, kent dışındaymış gibi hissettiren” dediği butik marinaya hayran kaldı. İZDENİZ’in teknesi ile Arda Erdoğan’ın kaptanlığında Körfez’de bir tur atan Üzmez, imbatı doyasıya içine çekti. Kara Harp Okulu’nda öğrenciyken Menteş kampına geldiği yıllarda İzmir’i yakından tanıyan Süreyya Üzmez, daha sonra DEÜ’de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği eğitimi de aldı. Yıllardır Ayhan Sicimoğlu ile birlikte Alaçatı Ot Festivali Jüri üyesi de olan Üzmez, Tunç Soyer’in İzmir için bir şans olduğunu ifade etti ve İzmir Marina’yı kente kazandırmanın yanında Körfez’i temizleme çabalarını da takdirle karşıladı.

Süreyya Üzmez, İzmir ziyaretinde akşam yemeğini de kaptan-yazar, Türk basınının önemli kalemlerinden Meriç Köyatası ile İzmir Marina’daki Nefes restoranda yedi. Üzmez ve Köyatası’nı yemekte İZDENİZ Genel Müdürü Ümit Yılmaz ve İZDENİZ YK Üyesi M. Ayhan Kara ağırladı. İzmir Marina İşletme Müdürü Arda Erdoğan ve İZDENİZ Basın Halkla İlişkiler Müdürü Gözde Ulman’ın da bulunduğu yemekte birbirinden renkli anılar dile geldi, eşsiz deneyimler aktarıldı.

Nefes’te Kemal Şef ile de tanışan Üzmez ve Köyatası, personelle hatıra fotoğrafı çekti; sunulanları beğendiğini ifade etti. Nefes, önemli bir gurmeden tam not aldı.

Editör: Haber Merkezi