İz Gazete-  Bornova'nın Atatürk Mahallesi sakinleri bir süre önce 'bir şey yapmaya' karar vererek, 'Mahallede Sanat Platformu'nu kurdu. Toplumsal mücadelede yeni bir dil üretmek ve 'bir şey yapmak' için bir araya gelen mahalle sakinleri, bir dizi etkinlik için program çıkardı.

YILMAZ GÜNEY'İN KARDEŞİ DE GELİYOR

Mahallede yaptıkları toplantılarla etkinlikler programının taslağını hazırlayan platform üyeleri startı da Yılmaz Güney'in 'Yol' filminin gösterimi ile verecek. 4 Aralık Pazar günü saat 14'te Bornova Kültür Merkezi'nde (Atatürk Mahallesi Cem Evi) yapılacak olan film gösteriminin öncesinde ise Yılmaz Güney'in kız kardeşi Leyla Demirezen mahalleliyle söyleşecek.

Film gösteriminden sonra da çeşitli etkinliklerle geniş bir çevreyle bir araya gelmeyi hedefleyen platform üyeleri, bunun için hazırladıkları bildirilerle Atatürk Mahallesi sakinlerine seslenerek, 'Siz de bize katılın' diyor.

YAŞAMI YENİDEN ÜRETMEK İÇİN

Bildiride, yapacakları etkinliklere dair bilgiler veren platformun çağrısı şu şekilde: "Birlikte yaşama kültürünün, toplumsal muhalefetin hızla yok olmaya evrildiği bu günlerde 'yaşamı savunmak' hepimizin öncelikli arzusudur eminim .Tek başına kuru ve boş bir sözden öteye bir anlamı olmayan 'yaşamı savunma' kavramının ancak kıstırıldığımız, sindirildiğimiz kuytulardan sıyrılıp 'bir şey yapmaya' bir eylemin, bir paylaşımın içine girmeye başladığımızda bir karşılığı olacaktır... Biz, Atatürk Mahallesi Mahallede Sanat Platformu' grubu olarak sizleri mahallede birlikte bir şeyler yapmaya çağırıyoruz.  Sanatın devrimci, muhalif ve yeniden örgütleyici diliyle toplumsal duyarlılığımızı artırmaya, bir birimizle konuşarak, tartışarak yaşamı yeniden üretmeye çağırıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Kültür Merkezinde film gösterimleri, paneller ve söyleşilerden oluşan bir dizi etkinliğimizi takip etmenizi etkinliklerde görev almanızı birlikte nefes almamıza yardımcı olmanızı bekliyoruz.Bu davet size!"

Editör: Haber Merkezi