İZ GAZETE- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100.yılında İzmir'in ilçe belediyeleri Gençlik ve Spor Bayramı'na özel düzenlediği konserler ve etkinlikler başladı

BORNOVA’DA GENÇLİK ŞÖLENİ BAŞLADI

Bornova Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılını, 2 gün sürecek olan Gençlik Şöleni ile kutluyor. Bornovalı sanatçıların konserlerinden, fener alayı ve stantlara kadar bir çok etkinliğin yer alacağı şölen Latin Dansları Festivali ile başladı. 
Büyük Park’taki Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen festivalin ilk gününde Ege, Celal Bayar, Ankara ve Dumlupınar Üniversiteleri’nden oluşan topluluklar sahne aldı.
Etkinlikler kapsamında hazırlanan gecede üniversitelerden elen 14 dans topluluğu birbirinden güzel kareografileri ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.  Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte Salsa, Bachata ve Tango gibi danslar sergilendi. 

KONAK’TA 1919 RUHU CANLANDI

Kuvayi Milliye Hareketi’nin 100’üncü yılı nedeniyle Konak Belediyesi ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde muhteşem bir konser düzenlendi. Nazım Hikmet’in yazdığı Kuvayi Milliye Destanı’nı notalarla birleştiren Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki ‘Kuvayi Milliye Oratoryosu’ (AASSM) aynı zamanda dünya prömiyerini de yaptı.   

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Oratoryo’yu, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediye meclis üyeleri ve 100.üncü yıl konseri için salonu dolduran sanatseverlerle birlikte izledi. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Batur, 15 Mayıs 1915 tarihinde İzmir’in Yunan Ordusu tarafından işgal edildiğini ve gazeteci Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığını hatırlatarak, “Yürekli, vatansever, cesur gazeteci Hasan Tahsin’i anlayıp, bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi.
Konak Belediye Başkanı Batur, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hatırası karşısında saygıyla eğildiğini ve iki yüzyıl geçse dahi Atatürk’ü ve Cumhuriyeti unutturmayacaklarını ifade ederek, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bugün İstanbul’dan Samsun’a yola çıkmış ve Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi Anadolu’dan başlatmak üzere yola çıkmıştır ve şu anda yoldaydı. Özellikle kurtuluş mücadelesinden sonra yine kurtuluşun en önemli simgelerinden biri Konak veya Atatürk Meydanımızda 9 Eylül 1922’de kurtuluş mücadelemiz sona erdi. Bu mücadelenin 100’üncü yılındayız. Onlara çok şey borçluyuz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” diye konuştu.. Batur’a konuşmasının ardından İZDSO Müdürü Nuri Dengiz gecenin anısına bir plaket sundu.

Konak Belediyesi, 19 Mayıs için ayrıca ‘Spor Okulları Buluşma Töreni’ düzenledi. Spor İşleri Müdürlüğü’nce Güneşli Spor Tesisleri’nde organize edilen buluşmaya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, veli ve mahalle sakinleri katıldı.

Batur orada olan ailelere ve çocuklara seslenerek, “Çocuklarınız, Atatürk’ün ilkelerine bağlı olarak hem spor çalışmalarını yapacaklar, hem de gelecek nesillerimiz daha temiz ruhla vatanına bağlı, disiplinli olarak yetişecekler. Bu konuda bize güvenin. Çocuklarınız emin ellerde, hiç merak etmeyin. 19 Mayıs'ın anlamı şu: Gençlere güveniyorum, benim Cumhuriyetime, Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkacaklar düşüncesiyle bu bayramları sizlere hediye etti” dedi.

Abdül Batur ayrıca, çocuk ve gençlerin sporla ilgilenmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, Konak’ta spor faaliyetlerinin artarak devam edeceği bilgisini verdi.

GÜZELBAHÇE’DE MERVE METE RÜZGARI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yıl dönümü nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi konser düzenledi. Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda gerçekleşen konsere Güzelbahçe Belediye Başkanı ,Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Kent Konseyi Başkanı Özan Parlar , meclis üyeleri ve çok sayıda müzik sever katıldı. 2011 ‘O Ses Türkiye’ yarışması yarı finalisti Merve Mete’nin vermiş olduğu konser büyük beğeni topladı. 90 dakika süren konserde Nilüfer’den Kayahan’a, Aşkın Nur Yengi’den, Kazım Koyuncu ve Sezen Aksu’ya kadar birçok sanatçının sevilen parçalarını seslendirdi. Konser hep birlikte söylenen ‘İzmir Marşı'yla sona erdi. Konser sonunda Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar Merve Mete’ye çiçek takdim etti. Bu konserlerin başlangıcı olduğunu söyleyen Başkan İnce, “Merve Mete’nin sahne almasıyla başlayan konserlerimiz 18 Mayıs (bugün) Güzelbahçe Belediyesi Halk Müziği Korosu ve 19 Mayıs (pazar) Pozitive Live Project ile devam edecek. 100.yıla yakışacak şekilde Güzelbahçe’de etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

TORBALI 19 MAYIS’I SİMGE İLE KUTLADI

Torbalı Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen “Gençlik Festivali” pop müziğinin sevilen seslerinden Simge Sağın dün akşam Torbalı halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Torbalı Yedi Eylül İlçe Stadı’nda gerçekleştirilen ve binlerce kişinin katıldığı konserde performans sergileyen güzel sanatçı, kendi şarkılarının yanı sıra sahne performansı, dansları ve şarkıları ile de Torbalılılara eğlencesi bol bir konser yaşattı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da gençleri bayramlarında yalnız bırakmazken, benzer etkinliklerin süreceği müjdesi verdi.
Binlerce Torbalılı gencin alkış ve tezahüratıyla sahneye elindeki Türk bayrağıyla çıkan Simge Sağın, sevilen şarkılarını hayranları için seslendirdi. Yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalan Sağın, vokal ekibiyle yaptığı danslarıyla da dikkati çekti. Zaman zaman kalabalıkla sohbet edip, geceyi daha da eğlenceli kılan genç şarkıcıya Torbalılı öğrencilerden oluşan Melek Serçe Akyıl’ın Melekleri de son şarkısında sahnede eşlik etti.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur özellikle gençleri, sevilen şarkıcı Simge Sağın ile buluşturdukları için mutlu olduğunu kaydetti. İsmail Uygur gençlere hitaben yaptığı açıklamada gençlerin her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yaparak benzer etkinliklerin süreceğini ifade etti. Uygur ayrıca tüm Türkiye’nin 19 Mayıs Atatürk’ün Anma ve Gençlik Bayramı’nı kutladı. Protokol uygulamasının yapılmadığı konserde Uygur adına Simge Sağın’a Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin çiçek takdim etti.

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ'NDE 'THM' KONSERİ

Ödemiş Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, belediye Türk Halk Müziği korosunun konseri yapıldı. Konserde Anadolu ve Rumeli türkülerine yer verildi.

100. yıl kutlama etkinlikleri coşkulu bir şekilde devam ederken, 17 Mayıs Cumartesi akşamı Kültür Merkezi’nde Ödemiş Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun konseri düzenlendi. Konsere Belediye Başkan Vekili Hamdi Halis, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlisi Gazi Erdener Kaya yönetiminde Belediye bünyesinde 24 yıldır çalışmalarını sürdüren koro, konserde Anadolu ve Rumeli türkülerini seslendirdi. Bazı türkülere efeler zeybek gösterisiyle eşlik etti.

Konser sonunda konuşma yapan Belediye Başkan vekili Hamdi Halis; “Bu akşam Atatürk’ün sevdiği türkülerinin de bulunduğu Anadolu’dan ve Rumeli’den özenle seçilmiş türküleri dinledik. Kimi zaman duygulandık, kimi zaman coştuk. Korumuza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde izleyiciler de zaman zaman bayraklarla koroya eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi