Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Kaşıkçı köyünde meydana gelen orman yangınları, köyde büyük tahribat yarattı. Alevlerin hızla yayıldığı köyde birçok ev tamamen kül oldu, onlarca hayvan telef oldu. Ancak köydeki bir yapının içindeki şaşırtıcı durum dikkatlerden kaçmadı.

koyun-tamami-kul-oldu-bir-tek-burasi-saglam-kaldi-2

Cami sağlam kaldı

Yangının etkilediği Kaşıkçı köyünde cami de yangından nasibini aldı. Ancak diğer yapılarla karşılaştırıldığında caminin içi ve yapısı dikkat çekici şekilde bozulmadan kaldı. Camiyi görenler, dışı ve kubbeleri tamamen yanan caminin içinde hiçbir hasarın olmamasına şaşkınlıkla yaklaştı.

CHP’den komisyona hazırlık: Özgür Özel başkanlığında kritik toplantı
CHP’den komisyona hazırlık: Özgür Özel başkanlığında kritik toplantı
İçeriği Görüntüle

koyun-tamami-kul-oldu-bir-tek-burasi-saglam-kaldi-3

Her şey olduğu gibi duruyor

Caminin içindeki halıların, Rahle üzerindeki sayfaları açık olan Kur'an-ı Kerim'in ve diğer eşyaların zarar görmeden kalması, köy sakinleri ve ilk kez görenler için adeta bir mucize gibi göründü. Cami kapısının kilitli olmasına rağmen camdan yapılan görüntülerde, avizesinden halısına kadar her şeyin olduğu gibi durduğuna şahit olundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ