Koruncuk Vakfı, Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla her yıl 11 Ekim'de kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü için bir kampanya düzenliyor. Bu kampanya, kız çocuklarının eğitimine erişimlerinin önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Koruncuk Vakfı, kız çocuklarının toplumda özgüvenli bireyler olarak yer alabilmeleri için çalışan bir kuruluş olarak, eğitime erişimi tehlikede olan kız çocuklarının durumuna odaklanıyor.

Bu yılki kampanya, "Bu iş çok zor Yonca!" adını taşıyor ve bir animasyon filmi ile destekleniyor. Film, kız çocuklarının yaşadığı zorlukları Yonca karakteri üzerinden anlatarak, eğitime erişimlerinin korunması gerektiğine vurgu yapıyor.

"Kız çocuklarının sesi olun"

Kız çocuklarının eğitimine kesintisiz devam etmesi ve güçlü bireyler olarak toplumda yer almaları gerektiğini vurgulayan Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, “Türkiye’de ve dünyada her gün binlerce kız çocuğu cinsiyet eşitsizliği ve fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitimine devam edemiyor. Tüm çocukların en temel hakkı olan eğitim hakkının eğitimin her kademesinde çocuklara sağlanması gerektiğini düşündük ve bir soru sorduk: Hayat böyle zorken kız çocuklarının elinden kim tutacak? Bu noktada elimizi taşın altına koyduk ve onların hayata avantajlı başlaması için Koruncukköyler kurduk. Kız çocuklarının önündeki engellerin kaldırılması için hepimizin elini taşın altına koyması gerekir. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları gününde herkesi “Bu iş çok zor Yonca!” kampanyamıza destek olmaya ve bu farkındalığın yaygınlaşmasında kız çocuklarının sesi olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Kampanyayı desteklemek isteyenler, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde @Koruncuk hesabından yayınlanacak "Bu iş çok zor Yonca" kampanya videosunu sosyal medya hesaplarında paylaşabilirler. Ayrıca #HayataUmutlaBakmalıHerÇocuk etiketiyle KORUNCUK yazarak 4717'ye SMS göndererek 20 TL'lik bir bağışta bulunabilirler.

Koruncuk Vakfı, çocukların haklarına saygı gösterilen, eğitimlerine kesintisiz devam edebildikleri bir toplum yaratmayı hedefleyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. Kız çocuklarına eğitim ve destek sağlamak için çeşitli hizmet modelleri geliştiriyorlar. Ayrıca, çocuk haklarına dikkat çekmek ve bu haklara erişimdeki riskleri azaltmak için çalışmalar yapıyorlar.

Editör: Esra Seyirden