ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, bugün dünyayı kasıp kavuran yapay zekâ modellerine bir yenisini daha ekledi. “Sora” ismi verilen model, metinden video oluşturabiliyor. Şirketin paylaştığı örnek görüntüler ise modelin korkutucu derecede iyi olduğunu gösteriyor.

Sora, şu anda dezenformasyon, nefret içerikleri ve ön yargı gibi konularda uzman olan kişiler tarafından test ediyor. Şirket, modeli kullanıma sunmadan önce gerekli güvenlik adımlarını atmak istediğini ifade ediyor.

Metin komutlarıyla 60 saniyelik gerçekçi videolar oluşturabiliyor

Sora bir metinden video oluşturma modeli. Yani yazdığınız bir metin komutunu videoya çevirebiliyor. OpenAI, Sora’nın 60 saniye, yani bir dakikaya kadar video oluşturabildiğini açıkladı.

Bu videoların görsel kalitesinin yüksek kalabildiği, son derece ayrıntılı olduğu, karmaşık hareketleri içerdiği ve canlu duygulara sahip birden fazla karaktere yer verebildiği ifade edildi. Zaten videolara baktığımızda korkutucu derecede gerçekçi olduğunu görebiliyoruz. OpenAI’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Sora, birden fazla karakterin, belirli hareketlerin, konunun ve arka planın doğru ayrıntılarının yer aldığı karmaşık sahneler oluşturabiliyor. Model, yalnızca kullanıcının komutta ne istediğini değil, aynı zamanda bu şeylerin fiziksel dünyada nasıl var olduğunu da anlıyor.”
Sora, güvenlik için test edenlerin yanı sıra sanatçılar, sinemacılar ve tasarımcılar gibi kişilere de açılacak. Bu kişiler, yapay zekâ aracını kullanarak geri bildirim sağlayacaklar ve modelin daha gelişmiş hâle gelmesine katkıda bulunacaklar.

Editör: Tuğkan Üsküp