İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyunda "kooperatif davası" adıyla bilinen İZBETON davası kapsamında yeni bir tartışmayı İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal gündeme getirdi.
Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Heval Savaş Kaya ve çok sayıda kooperatif yöneticisi ile belediye bürokratının yer aldığı sanıkların 2 Temmuz’dan bu yana yargılandığı davada, kooperatifin yeni yönetimine ilişkin iddialar dikkat çekti.
Bir dönem yaklaşık 100 kişinin tutuklu kaldığı ve halen 7 sanığın tutuklu olarak yargılandığı davaya ilişkin Kartal 8 milyon liralık geliri ve dava karşılığı alınan ekstra pirimleri kamuoyu ile paylaştı.
Kartal paylaşımında "Onlarca kişi ifade vermesine rağmen yolsuzluk iddiasına dair somut herhangi bir ifade ya da bulgunun ortaya çıkarılamadığı duruşmalarda, canhıraş ‘Tunç Soyer tutuklansın, 3 kere 5 kere daha tutuklansın, aman ha serbest bırakılmasın, soruşturma genişletilsin, başka insanlar da tutuklansın, hiçbir şey olmasa bile kesin bir şeyler olmuştur’ edasında, savcı kıvamında savunma yapan kooperatif avukatına; ‘mağdur olduklarını, kooperatifte para kalmadığını, hatta Şenol Aslanoğlu’nun paraları yediğini’ ima eden yeni yönetimin genel kurulu tarafından, ‘yoğun mesaisi gerekçesiyle’ 8 milyon lira, maaş, ekstra primler verilmesi, bundan sonra da davalar açılması ve davalara müdahil olunması konusunda yetki verilmesi kararlaştırıldı." ifadelerini kullandı.
Kartal sözlerini "Sanırım niyet hasıl oldu. Sanırım birileri üzüm yemek değil, siyasileri dövdürmek istiyor. Kamuoyunun takdirine" diyerek noktaladı.
İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal kooperatif davasının genel kurul tutanaklarından görselleri paylaştı. İşte o görseller:

İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal'ın paylaşımı




