Konak Belediyesi, haziran ayı ilk meclis toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, Ferahlı Mahallesi’nde önceki dönemlerde planlanan cemevi projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
"Ferahlı’daki o alanda cemevi ya da başka bir bina yapmayacağız"
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, geçmiş dönemlerde gündeme gelen Ferahlı Mahallesi’ndeki cemevi projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Mutlu, söz konusu alanın yoğun ağaçlık bir bölge olduğunu belirtti.
"Gezi’nin yıldönümündeyiz"
Mutlu, Gezi Parkı eylemlerine atıf yaparak, “Göreve geldiğimizde gidip yerine baktık. Alanda ağaçlar var. Gezi’nin yıldönümündeyiz. Ben o zaman, ağaçlar kesilmesin diye sokaklarda olanlardan biriyim. Tutup da kendim, bir bina yapmak için -ki bu binanın içeriği, kullanma fonksiyonu ne olursa olsun- Ferahlı’da o ağaçları kesip bina yapmayı doğru bulmadım. O yüzden biz Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzden rica ettik, orası elden geçirildi ve şu anda ağaçlıklı bir park olarak kullanılıyor. Şu anda bu dini yapının başka bir yerde yapılıp yapılamayacağına ilişkin araştırmamız devam ediyor. Ferahlı’daki o alanda biz cemevi ya da başka bir bina yapmayacağız. Orası bizim ağaçlıklı park alanımız” diye konuştu.