Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Konak Belediyesi iş birliğiyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında hazırlanan Atatürk Oratoryosu, Beştepeler Sosyal Tesisleri’nde sahnelendi. Buluşmada Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu üyesi 50 çocuk, Ruhsar Gencer’in şefliği ve orkestra eşliğinde sergiledikleri performansla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle andı. Konaklılar, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan şarkıları, marşları ve şiirleri hep bir ağızdan seslendiren minik yürekleri uzun süre ayakta alkışladı.

EŞİT YURTTAŞLIK VURGUSU
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, çocukların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sevgiye ve taşıdıkları heyecana şahit olmanın kendisini çok duygulandırdığını belirterek, “Adil bir kent, eşit yurttaşlık diyerek yola çıktığım Konak’ta her mahalle eşit hizmet alsın, çocuklarımız bir sokaktan diğerine özenmesin ve hepsi bu ülkenin eşit birer yurttaşı olsun istiyorum. Bu yolculukta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği her an yanımızda. Onların yol arkadaşlığından çok razıyım. Bugün de burada İzmir’in farklı bölgelerinden gelen çocuklarımızı dinlemek için heyecanla bekliyorum. Atamızı saygıyla, özlemle ve sevgiyle anıyorum. Bugün ben bir kadın belediye başkanı olarak bu görevi yapıyorsam, kadınlar her yerdeyse, çocuklarımız özgürce eğitim alıyorsa bu Atamız sayesinde. O’nu minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“ADİL BİR DÜZEN İÇERİSİNDE YAŞARDIK”
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Aslı Tamtürk ise “Atatürk, bugün yaşasaydı bu salonlarda mutlaka olurdu. Bu çocuklarla bir araya gelirdi, daha iyi eğitim almaları için imkanları Türkiye’nin dört bir noktasına ulaştırırdı. Eşitsizliğin e’sinden bile bahsetmiyor olurduk, daha adil bir düzen içerisinde yaşardık. Ama o temelleri attı. Bu çocuklar hepimize emanet. Atatürk’ün evlatları olduklarını bugün bize bir kez daha gösterecekler” diye konuştu.





