Batuhan KAYA/İz Gazete- CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “İzmir Soruyor” programında Gazeteci/Yazar Seçkin Öner’in konuğu oldu. Çınarlı Mutlu, programda İzmirli gençler ve gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Konak için ne gibi projeleri olduğunu anlattı. 

“Konak başkan değişikliğini hissedecek”

Seçilmesi halinde Konak’taki değişikliği herkesin hemen hissedeceğini söyleyen Çınarlı Mutlu, “İlk yüz gün nasıl başlarsa öyle gidiyor. Dolayısıyla biz göreve geldiğimizde ilk yüz günde küçük dokunuşlarla başlayacağız ve göreve gelir gelmez Konak’taki değişikliği hissedeceksiniz. Küçük dokunuşlarla Konak’ı güzelleştireceğiz. Yanmayan lambalar yanacak, toplanmayan çöp toplanacak. Projelerimizin hepsini mahallelerimizin ihtiyaçlarına göre şekillendirerek hazırlıklarımızı tamamladık. Göreve gelir gelmez direkt işlere girişeceğiz ve sokaklarda olacağız. Eğer kazanırsak lütfen tebrik etmeye sonra gelin” ifadelerini kullandı.

“Kentsel dönüşüm önceliklerimiz arasında”

Çınarlı Mutlu, Konak’ta gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşümün sosyal yönünün de düşünülmesi gerektiğini ve Kentsel Dönüşümün öncelikleri arasında olduğunu açıklayarak, “Kentsel dönüşümü sosyal dönüşümle destelemezseniz farklı travmalarla sonuçlanabilir. Sosyal dönüşümüyle birlikte kentsel dönüşümü olacak. Bizim zayıf yönlerimizden biri bu, kentsel dönüşüm bölgemizin çok büyük olması. Hiç parkı olmayan sokaklar var. Dönüşümün başlaması gerekiyor ki verilen sözler tutulabilsin” dedi.

“Uyuşturucu sorununun farkındayız”

Konak ilçesinde uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için planladığı projelerden de bahseden Çınarlı Mutlu, “İzmir madde kullanımında birinci. Bunun iki ayağı odluğun düşünüyoruz emniyetle iş birliği ve sosyal politikalar. Gençler ekonomiden çok etkileniyor. En sokakta olacakları tatile gidecekleri dönemde krize yakalandı. Okuduğum araştırmalar da bu umutsuzluğun gençlerin içine kapanmasına ve madde bağımlılığına yönelmesine sebep olduğunu söylüyor” dedi.
Çınarlı, konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti: “Uyuşturucu maalesef yalnızca gençlerde değil toplumun genlinde çok yaygın. Bunun bir ülke politikası olduğunu düşünüyoruz. Bu da sosyal projeler ve istihdamla önlenebilir ancak. Bizim kuşak galiba biraz daha dirençli oldu ama gençler niye böyle devam etsin diyor ve bu isyan pek çok gençte bazı şeyleri ortaya çıkarıyor. Bu konuda da kamu olanakları herkese elit olarak açmayı hedefliyoruz.  
Uyuşturucu çok büyük bir problem. Bunların hiçbirinde CHP yok. Mersin Limanı’nda adam öldürüldü ve nu insanlar meclise kadar geldiler. Ben yerel yönetim olarak emniyetle iş birliği yapacağım ve sosyal projelerle kendini çıkmazda gören gençlere ulaşacağım. İstihdam yaratmak için de projeler üreteceğim. Bunu görmezden gelmeyeceğiz.”

“İzBB Başkanı Tugay olacak!”

Mutlu, konuşmasına şunları ekledi:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay olacak. Onunla da son derece uyumlu olacağız. Bu işleri yaparken de ilgili bakanlıklarla tabii ki görüşeceğiz. Genel başkanımızın bize söylediği bir şey var, ‘Gidin belediyecilik yapın’. Siyaseti meclis döneminde zaten yapıyoruz. İşimiz gücümüz Konak ve İzmir diyoruz.”

Editör: Esra Seyirden