CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız’ın saha çalışmalarına Önceki Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan destek geldi. Birlikte vatandaş ve esnafı selamlayarak sohbet eden Kocaoğlu ve Yıldız büyük ilgi görürken; renkli diyaloglar da yaşandı. Kocaoğlu; Onur Emrah Yıldız’ı işaret ederek, “Oğlumdur, oyunuzu ona verin.” dedi.

Yıldız ise; Aziz Kocaoğlu’nun kendisiyle birlikte seçim sahasına inmesinden duyduğu onuru dile getirerek, şu ifadeleri kullandı; “15 yıl gibi, insan ömrü kadar bir zamanda, İzmir ve Çiğli insanına dokunmuş, kalıcı yatırımlar yapmış Aziz Başkanımızın desteği benim için de hemşehrilerim için de çok kıymetliydi. Ondan alacağım çok feyiz var. İzmir’de ve Çiğli’de taş üstüne taş koymuş her tecrübe kılavuzum olacak.”

Onu Büyükşehirde işe ben aldım

Ata Sanayi İZBAN durağında buluşan ikili, Yeni Mahalle ve Maltepe Mahallelerinde yaptıkları uzun yürüyüşüyle programa devam etti. Gün boyu Onur Emrah Yıldız ve ilçe örgütüyle birlikte cadde ve sokaklarda dolaşan Aziz Kocaoğlu; vatandaşlarla ayaküstü sohbetler gerçekleştirdi, esnafı ziyaret etti.

Vatandaşlarla sohbetlerinde, Yıldız’a kefil olduğunu söyleyen Kocaoğlu’nun; “O benim oğlum, oğluma oy istiyorum. Onu Büyükşehirde işe ben aldım.”  sözleri gülümsetirken; vatandaşlar aynı zamanda mevcut sorun ve beklentilerini de paylaştı. Kocaoğlu ve Yıldız; görüşmelerinde olumlu tepkiler alırken, bazı vatandaşlar pencere ve balkonlarından bayraklarla ve el sallayarak kendilerini selamladı. Aziz Kocaoğlu’na; farklı partilere oy verdiğini ama Onur Emrah Yıldız’ın samimiyeti ve dürüstlüğünü görünce CHP’li olduklarını belirtenler de oldu.

İlgiyi diri tutan, dokunmak ve başarıdır

Belediyeciliğin hizmetle iz bırakmak demek olduğunu belirten Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; şöyle konuştu; “Aziz Başkanımız bunu başarmış bir şehr-i emin olarak bizim de önümüzü açma çabasında. Halkın ilgisini bu denli koruyabilmenin formülü; onlara dokunmuş olmak, başarmış olmaktır. Dilerim, bu bizlere de nasip olur. Kendisinin Çiğli’de olması, bize verdiği destek çok kıymetli. Her zaman söylüyorum; halka hizmette, kompleks, yüksek ego gibi zafiyetlere yer olmamalı. Mütevazilik ve dürüstlük en büyük güç. Sahada bana da ‘değişme’ diyenler oluyor. Tabi ki değişmeyeceğim. Hem değişmeyeceğim hem de doğru düzgün olanı, başarılı girişimleri, isimleri örnek alacağım. Aziz Başkanımız da bunların önde gelenlerindendir.  “İzmir azizdir, aziz kalacak” sloganlarına mazhar olmuş biri, ancak örnek alınabilir.”

 

 

Editör: Duygu Kaya