Avusturya'da 2009 yılında Josef Fritzl’in evinin bodrum katında yıllarca tuttuğu kızı ve istismar sonucu kızının doğurduğu çocuklara yaptıkları dünyayı şoke etti.

Fritzl, Avusturya'nın Amstetten kentinde kızını 24 yıl boyunca evindeki kilerde hapsetti. Seneler boyunca cinsel istismara maruz kalan genç kız, 7 çocuk doğurdu. Doğan 7 çocuktan 3’ü kilerde anneleriyle tutsak yaşamlarına devam etti. Bu sırada çocuklardan birisi hayatını kaybetti. Fritzl’in hayatını kaybeden çocuğun cesedini yaktığı belirlendi.

Evine polis baskını yapılan Fritzl; ensest, tecavüz, zorlama, haksız yere hapsetme, köleleştirme ve çocuklardan birini ihmal sonucu öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Josef Fritzl’in cezasının şartlarına göre, “asrın sapığı” olarak anılan suçlu bu yıl şartlı tahliye hakkına sahip olacak.

Nihai karar henüz verilmemiş olsa da 88 yaşındaki Fritzl’in 2024'te tahliye edilmesi bekleniyor.

Artık tehlikeli değil

Kısa süre önce yayımlanan bir psikiyatri raporunda Fritzl'in ruh halinin “artık tehlikeli olmadığı” belirtildi. Söz konusu raporda cezaevindeyken yaşadığı sağlık problemleri dolayısıyla Fritzl’in yürümek için desteğe ihtiyaç olduğu, eski veya yeni potansiyel kurbanları için bir tehdit oluşturmayacağı ifade edildi.

Cinsel dürtüsü yok

Fritzl’in avukatı Astrid Wagner, şu anda müvekkili için şartlı tahliye alma sürecinde olduğunu belirtti ve “Eğer başvurum onaylanırsa, ki öyle olacağını varsayıyorum, onun gibi insanlar için bir evde olmasını isterim” dedi. Fritzl’in bir sonraki adresinin huzurevi olabileceği belirtilirken Wagner, şu ifadeleri kullandı:

“Fritzl artık tamamen zararsız. Onunla ortak bir daireye taşınmaktan veya onunla aynı evde yaşamaktan korkmam. Artık hiçbir cinsel dürtüsü yok.'

Fritzl’in işlediği suçlar, Nisan 2008’de istismar sonucu doğan çocuğun hayati tehlikesi bulunması sebebiyle hastaneye götürülmesiyle ortaya çıkmıştı.

Editör: Duygu Kaya