Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Kınık'taki halk buluşmasında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt vererek, “Erdoğan, Hatay’da bir hadsizliğe kalkıştın, depremzedelerin gözünün içine baka baka büyükşehir bizde olmadığı için hizmet gelmedi, mahzun kaldınız değil mi dedin, bir de utanmadan kendini alkışlattın. Zonguldak’ta tekrar ettin, şimdi utanmadan, sıkılmadan eğer belediye AK Partili değilse doğal gaz vermeyeceğini söylüyor. Oysa CHP’li birçok belediye gaz firması ile anlaşmasını yapıyor, tıkır tıkır gazını getiriyor” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Kınık ilçesinde halk buluşmasında konuştu. Özel, konuşmada şunları kaydetti:

“Elmadereliler var burada, madenciler. Merhaba. 'Özgür Özel nereli' diye soruyorlar, Türkiye’de herkes Özgür Özel, Somalı diyor. Soma’dan dolayı beni tanıyorlar. Ama ben de hep şunu söylüyorum. Ben Manisa merkezdeyim ama 2014 yılından beri benim yüreğim, yüreğimin bir parçası Soma’da, Soma’daki madende kaldı ama benim memleketim hem Soma, hem Kınık, hem Bergama, hem Savaştepe. Kınıklıyım ben, Kınıklı. 31 Mart günü şu iki dönemdir AK Parti’de olan belediyeyi alın ben tezahürat edeceğim. 'Özgür Özel, Kınık ile gurur duyuyor.' Alacak mısınız, söz mü? Peki bu belediyeyi alınca öyle önemli bir iş yapacaksınız ki birincisi Kınık’ın Cumhuriyet tarihindeki ilk kadın belediye başkanını seçmeye hazır mısınız? Sema Başkan nasıl? Nasıl Sema Başkan? Araba yanaşırken ben arkada oturuyorum, camdan siz görünüyorsunuz, içerisi görünmüyor. Sema Başkan yukarı çıktı, anons edildiğinde sizin yüzlerinize baktım. Gözünüzdeki ışıltıdan, sevincinizden, çığlığınızdan anladım ki bu iş bitmiş. Sema Başkan geliyor inşallah. Sema Başkanın, giderken bu tarlalarda 6 yaşından beri çalışıyorum başkanım dedi bana. 12, 13 yaşındaydım, ticareti öğrendim dedi. Babasının yağhanesinde Sema Başkanın, babasının yağhanesinde çalıştığı, kırtasiyesinde çalıştığı, ticaret yaptığı, Bodurları, Sema Başkanın ailesini Kınık biliyor, ona güveniyor. O kimseyi üzmedi. Kalbindeki Kınık sevgisi de hiçbir zaman bitmedi. Şimdi borcunu ödemeye geldi. Yıllarca kamu görevinde çalışmış iyi bir yönetici. Ayrıca Aliağaspor’un basket takımını kurdum dedi, ben sandım kadın basket takımı, erkek basket takımını kurmuş. Basket takımını kendi cebinden koyduğu 5 lira ile kurmuş, çalıştırmış, birinci lige çıkacak duruma gelene kadar, erkek basketbol takımının da antrenörlüğünü yapmış birisi. Yani iyi bir yönetici ve iyi bir belediye başkan adayı."

Tugay: Kınık benim şehrim olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kınık'taki Halk Buluşması'nda konuştu. Tugay, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Daha önce defalarca geldim Kınık’a. Kınık, ben Karşıyaka Belediye Başkanıyken bizim kardeş ilçemiz olmuştu. Kınık’a her geldiğimde burayı daha fazla tanıdığımda dünya cenneti bir yer olduğunu anladım. Çiftçisiyle, üreticisiyle, kadını ve erkeğiyle müthiş bir potansiyel var. Ama Kınık yeteri kadar gelişmemiş. O günlerde karar verdim. Eğer bir gün Kınık’a hizmet etme şansı bulursam Kınık’a çok gelip gideceğim ve Kınık benim şehrim olacak diye. Ben bundan sonra burada ev sahibiyim. Siz bana hoş geldin demeyin, ben size merhaba diyeyim. Sizlerin her derdi benim derdim.

Ben ne yapacağım? Sizlerin oylarıyla Kınık’a belediye başkanı yapacağınız belediye başkanımız Sema Bodur ile birlikte. Kınık’ın altyapısı, sosyal belediyeciliği bizde. Bundan sonra sıkıntısı olan herkes yanında bizi görecek. Biz Kınık’ı kalkındırmak ve Kınık’ı İzmir’in en güzel, bakımlı ve gelişmiş ilçelerinden biri yapmak için gece gündüz çalışacağız. Size söz veriyorum Kınık’ı iyileştireceğim. Çok kararlı ve istekliyiz.” 

Kınık Bodur

“İşimiz Kınık, gücümüz Kınık”

Kınık Belediye Başkan Adayı Sema Bodur ise “Çıktığım bu yolda beni bu göreve layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Kınık’ı sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla tarihimize, bölgemize ve bizlere yakışır şekilde hep birlikte el ele yöneteceğiz. Ben bu şehrin evladıyım. Bu şehrin dağına, ovasına, havasına, suyuna ve insanlarına sevdalıyım. Ben alın teri dökmeyi bu topraklarda öğrendim. Size söz veriyorum Kınık için kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Ben gücümü sizlerden alıyorum. İşimiz Kınık, gücümüz Kınık” diye konuştu.
KAYNAK: ANKA

Editör: Esra Seyirden