CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kollarınca Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Geleceği Kur" Gençlik Festivali'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktığı sırada "Geliyorum" yazılı dev pankart açıldı. Salondaki gençler, konuşma sırasında ara ara "Gençliğin gururu Kılıçdaroğlu" sloganı attı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı sırada tribünlerden bir genç, Kılıçdaroğlu'na "Aday olma" diye seslendi. Diğer gençlerin müdahale ettiği genç toplantıdan çıkarıldı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ise yapılan provokasyona tepki gösterdi. Twitter'dan yaptığı paylaşımda bir kişinin CHP Genel Merkezi önünde elinde "Kılıçdaroğlu aday olma" pankartıyla fotoğrafını alıntılayarak şunları kaydetti:

Birilerinin eline pankart tutuşturup, genel merkeze gönderenler fazla şaşırmasın, sabrımızı taşırmasınlar. CHP gençliği yüzbinlerle ölçülmez!
Buradayız, Genel Başkanımızın yanındayız!

Konuşmasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik'in konuşmasında bazı vaatlere yer verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin. O vaatlerin tamamını hayata geçireceğim. Söz veriyorum sizlere. Diyeceksiniz ki 'Parayı nereden bulacaksın?' Hiç endişe etmeyin, devleti soyan, 418 milyar doları iç edenlerden her santimini tahsil edeceğim. O para sizin paranız. O para doğmamış bebeklerin parası. O parayı alacağım, gençliğe adayacağım. O parayı almak ve gençliğe vermek için mücadele yolu açıktır" ifadelerini kullandı.

Dostluğunuzu asla kaybetmeyin

Kılıçdaroğlu, iktidara gitmenin yolunun çalışmaktan geçtiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İktidara gitmenin yolu mücadele etmektir, sandığa gitmektir, oy kullanmaktır ve Cumhuriyet tarihine bir destan yazmaktır. Sandığa gidecek misiniz? Oy kullanacak mısınız? Hiç endişe etmeyin. Bunu yaptığınız andan itibaren dünya siyaset tarihine güzel bir armağan bırakacaksınız. Türkiye'de gençler, demokratik yollarla otoriter bir yönetime son verdiler diye tarih yazacaktır. Bu tarih gençlerin tarihi olacaktır. ve tarihe düştüğünüz not, bütün dünyada gençler tarafından örnek alınacaktır. Bu salonda binlerce Bay Kemal var. Ben bu salondaki binlerce Bay Kemal'e güveniyorum."

Gençlere "bol eğlence" dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Dostluğunuzu asla kaybetmeyin. Birlikteliğinizi asla kaybetmeyin. Kucaklaşın, dost olun. İnadına beraber, birlikte olacağız. Bunu yaptığımız zaman güzel bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Onun için diyoruz gençler, iktidar mutlaka ve mutlaka iktidar, demokrasi için iktidar, adalet için iktidar, iktidar, iktidar." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Murat Attila