Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, kadınların en temel haklarının yok edilmeye çalışıldığını söyledi. Birleştire birleştire ülkeyi kazanan bir oyuncu haline getirmeye çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, bu kadar emeği Tayyip Erdoğan'a karşı bu kadar küçük bir hedefe karşı harcamayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, bu ülkeye bırakacağım miras bu kadar küçük olmayacak diyerek, "Rekabetçi bir Türkiye inşaa edecek şartları oluşturacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, 'Dünyaya karşı kazanacağız' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu akşam bir konuyu netleştirmek adına sizleri evime davet ettim. Asıl konuya geçmeden önce, seçim yaklaştıkça giderek artan tuhaf bir duruma dikkatinizi çekmek istiyorum. Saray iktidarı ve onunla yola çıkanlar, kadınların en temel haklarını bir kaç oy için çöpe atmaya kalkıyorlar. Buradaki hedef başı kapalı genç kadınlardır. Bu genç kadınları ezmek, onları kontrol altına almak istiyorlar.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Biliyorsunuz, birleştire birleştire ülkeyi kazanan bir oyuncu haline getirmeye çalışıyoruz. Peki biz neyi birleştiriyoruz, neyi kazanmanın peşindeyiz. Tayyip Erdoğan'a karşı mı birleşiyoruz. Bu kadar emeği bu kadar küçük bir hedef için mi harcayacağız. Evet özgürlüklerimiz ağır bir Erdoğan tehdidi altında. Ancak bu yaşımda bu ülkeye bırakacağım miras bu kadar küçük olmamalı. Biz rekabetçi bir Türkiye inşa edecek şartları oluşturacağız. Bugün sistemik bir teknolojik rekabet çağında yaşıyoruz. Biz dünya ile rekabet etmiyoruz. Rekabette iyi olup olmadığımızı tek bir kriter gösterir. Kazanıyor musun, kaybediyor musun? Bu da iki şekilde anlaşılır. Yeni bir refah seviyesi yaratabiliyor musun? Bu refaha tam bir barış nesli yaratarak ulaşabiliyor musun? Rekabette kazanıyorsanız, milletinizin standartı, alım gücü, huzuru, mutluluğu artar. Senin ki artıyor mu sevgili milletim. Mutlu musunuz sevgili vatandaşlarım. Biz maalesef rekabette zayıfız. Açık konuşalım bu problemler Erdoğan'la başlamadı ancak onunla açığa çıktı. Türkiye darbeler gördü, çeteler gördü, terör gördü. Bu dünyadan hak ettiğimiz payı alamadık. Dünya ile rekabet etmek ve kazanmak, Türkü, kürdü, sünnisi, alevisi, solcusu, sağcısı daha iyi bir yaşam müştereğinde buluşmalı. Ben bunun için Millet İttifakının adayı seçildim. Ben bundan sonra geleceklerin siyasi gelecek için taşları doğru yerleştirecek kişiyim. Açık yaraları kapatacağız, insanların yaşam sevincini getireceğiz, doğru yerlere yatırım yapılmasını sağlayacağız. Ülkemizi rayına sokacağız. Bizden sonra liderler sağlık bir zemine sahip olacak ve ben daha sonra torunlarımla ilgilenmek için emekli olacağım. Evet birleşe birleşe kazanacağız ama dünyaya karşı kazanacağız."

Editör: Özlem Çimen Durmaz