Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, videosunda yurt dışında yaşayan vatandaşlara seslendi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili halkım yarın yurt dışında yaşayan vatandaşlar güzel ülkemizin geleceği için bir kez daha sandık başına gidecek. Gurbette olan sıla hasreti çeken soydaşlarımız dünyanın neresinde olursanız olun bu seçimde sandığa gitmek bir vatan borcudur.

Çünkü bu mesele artık bir seçimden öte referandumdur. Bir önceki referandumun ardından neler yaşadığımızı gördünüz. Bu sefer ki ise ülkemiz için son çıkış. Sandığa gelin ve etrafınızdakileri de sandığa getirin. Vatanınız için oy verin. Öyle içi boş bir çağrı değil. Sorunlarınızı da o sorunların çözümlerini de gayet iyi biliyoruz.
 

Emekli aylıklarını iyileştireceğiz

TBMM'de güçlü varlık gösterebilmeniz için yurt dışı seçim çevresi oluşturacağız. Türkiye'de emekli olup başka bir ülkede çalışırken, size uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını ve emekli aylıkların iyileştirilmesini sağlayacağız. Türkiye'de sağlık hizmetlerinizden eşit şekilde yararlanabileceksiniz. Sizi yok sayarak hayata geçirilen otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasının uygulanmasında yaşanabilecek mağduriyetleri gidereceğiz. Yurt dışında kullandığınız otomobilin Türkiye'de kalış süresini uzatacağız. Fahiş uçak bileti fiyatlarını makul seviyelere çekeceğiz.

Sizleri oylarınıza sahip çıkmaya çağırıyorum

Türkiye'ye gelirken beraberinizde getirdiğiniz telefonların kullanım sürelerini uzatacağız. Mavi kartlı kardeşlerimizin sıkıntılarını vatandaşlarımızla eşit imkanlar sağlayarak çözeceğiz. Daha birçok adımı atacağız. Şüpheniz olmasın bu kez daha emin daha kararlıyız. Sizleri önce oy vermeye sonra da oylarınıza sahip çıkmaya çağırıyorum. Unutmayın 28 Mayıs'ta oylarınızı korumak üzere 1 milyon kişi sandık başında olacağız. Bu demokrasi mücadelesine omuz vereceğinize yürekten inanıyorum."

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/Politika haberleri/izgazete.net

Editör: Özlem Çimen Durmaz