CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depremde büyük hasar gören Hatay’ın Defne ilçesine gitti. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– Su sorunu var hâlâ çözülmemiş durumda. Çadır ihtiyaçları tümüyle karşılanmış değil. İnsanlar en azından yıkılan binalarının yakınında çadır olmasını istiyorlar.

– Çadır ihtiyaçlarını giderilmesi için de belediye başkanlarımız ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Maalesef sadece Hatay değil, diğer bölgelerde de çadır ihtiyacının yeteri kadar karşılanmadığını görüyoruz.

resim2_22427830

– Bu kente süratle yapılaşma sağlayacağız demek doğru değil. Elbetteki yeni yerleşim yerleri olabilir, binalar yapılabilir ama kentin dokusunun korunması gerekiyor.

– Belediye başkanlarımız engellemeleri aşıp hizmet etmeyi sürdürüyorlar. İyi ki bu ülkede yerel yönetimler var, olmasaydı tablo çok daha vahim bir süreci bize yaşatabilirdi. Hiçbir ayrım yapmaksızın bütün belediye başkanlarına gerçekten yürekten teşekkür ederim.

– Hatay gerçekten de kadim bir kentimiz. Değişik uygarlıkların yaşadığı, değişik kültürlerin olduğu, olağanüstü güzelliklerin yaşandığı, güzelliklerin tarih boyunca yaşatıldığı bir kentimiz.

resim3_22427825

– Bu kente hemen süratle bir yapılaşma sağlayacağız demek doğru değil. Kentin dokusunu koruyarak, kültürünü koruyarak, kadim yapısını koruyarak bir süreci başlatmak gerekiyor.

– Elbette ki; yeni yerleşim yerleri olabilir, yeni binalar olabilir ama kentin dokusunun kültür ve tarihi eserlerinin korunması gerekiyor.

– Bu sadece bizim açımızdan değil, Dünya kültürü için de Hatay çok önemli bir kent. Hem kendi bölgesinde hem de Dünyada önemli bir kent.

Bu kentten vazgeçmeyin

– Kültür Bakanlığı, belediye başkanlıkları burada yaşayan kadim kültürün sahibi olan sivil toplum örgütlerini, kanaat önderleri, üniversitelerle işbirliği yapılarak Hatay'ın yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor.

– Bunun için de her türlü fedakârlığı yapmaya biz hazırız, belediye başkanlarımız hazır.  Yeter ki Hatay ayağa kaldırılsın.

– Hataylı çocuklara ve gençlere de seslenmek isterim. Hatay sizin annelerinizin, babalarınızın, dedelerinizin yaşadığı kadim bir kent… Bu kentten vazgeçmeyin. Bu kente gelin. Hatay olağanüstü güzellikleri bağrında barındıran bir kent. Biz de Hatay'ın ayağa kaldırılması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.

– Elbette ki sadece Hatay değil, Kahramnamaraş'ından Adıyaman'ından başlayarak deprem yaşayan tüm kentlerin sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyoruz.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da eşlik etti.



 

Editör: Duygu Kaya