CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala BaBaLa TV’de Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünü üstlendiği “Mevzular Açık Mikrofon” programının 15. bölümüne konuk oldu.

SMA’lı çocuklar hakkında gelen soru üzerine Kılıçdaroğlu, “SMA’lı hastaların tedavileri karşılanmalı. Söz verdim, Cumhurbaşkanını seçildiğimde ilk çözeceğim sorunlardan. Evlenmeden önce kan testi yapırsa çiftler, SMA’lı çocuk sahibi olma ihtimallerini öğreniyor. Bunu yapın dedik yapmadılar, ardından Ankara’da Mansur Başkan sayesinde bu test yapılmaya başlandı. Bunu da ilk biz yaptık” dedi.

"Yatırımlara karşı mısınız?" sorusuna yanıt verdi


Kılıçdaroğlu, bir gencin “neden yatırımlara karşı görünüyormuş algısına mahal veriyorsunuz” sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:
“Teknofest’e katıldım, gençlerle bir araya geldik. Bunlar bir partinin değil. Bursa’da bir firmanın çip ürettiğini öğrendim. Gittim ziyaret ettim. Biz bu firmalar karşı değiliz, akla mantığa aykırı olur.

Yatırım iyi planlanmışsa, hepimizin destek vermesi lazım. Ama benim vergilerimle birileri kazansın diye onlara başka işler yaptırıyorlarsa karşıyız. Zafer Havalimanı’na 40 milyar dolar ödeyeceksiniz ama uçak inmiyor. Biz gereksiz kaynak savurganlığına karşıyız. Biz yola tünele karşı değiliz. Biz benden alınan verginin nereye nasıl gittiğini öğrenmek istiyorum. Dünyanın her tarafından harcanan vergilerin bedeli gösterilir”

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/Politika haberleri/izgazete.net

Editör: Özlem Çimen Durmaz