Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin ağır etki yarattığı Hatay’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette bütün belediye başkanlarının canla başla çalıştığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarını başarılı kılan sizlersiniz. Sorunu görüyorsunuz, sorunu çözmek için süratle organize oluyorsunuz. Özellikle çocuklara psikolog eşliğinde yaklaşılması son derece önemli. Onlar için de teşekkür ederim” diye konuştu.

“Sorunları kısa sürede aşacağız”

Depremden en çok etkilenen belediyenin Hatay Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Büyük bir afet yaşandı. El birliğiyle aşmak zorundayız. Sizlerin katkısıyla bu sorunlar kısa sürede aşılacak. Bundan sonraki aşama artık doğrudan barınma, beslenme gibi temel sorunlar. O konuda da belediye başkanımız büyük bir çaba harcıyor. Başarılı olmamak için hiçbir neden yok. Sizler zaten bunu gösterdiniz. Sizlere, tüm çalışanlara ve Tunç Soyer’e teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Masal Evi’nde çocuklarla buluştu

Kılıçdaroğlu, merkezdeki toplantının ardından çadır kentteki Masal Evi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Eşrefpaşa Hastanesi’nin tarafından kurulan sahra hastanesi hakkında da bilgi aldı. Depremzedelerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu ekiplere teşekkür ederek alandan ayrıldı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz