Sinan Bezircilioğlu, bugün Öztürk Keskin’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Öztürk Keskin; “İl Başkanlığı Kongremizde Sn. Sinan Bezircilioğlu beyefendiyi destekleme kararı aldık. Sinan Bey'e kongremizde başarılar diliyor, bu karar ve dayanışmanın İzmir'imiz ve İYİ partimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 İYİ Parti İl Başkan adaylarından Öztürk Keskin, İyi Parti Genel Merkezinde gerçekleştirdiği görüşme sonucu adaylıktan feragat ettiğini açıklarken, Ankara temaslarının ardından Sinan Bezircilioğlu, Öztürk Keskin’i ziyaret etti. 

KESKİN İLE BEZİRCİOĞLU ARASINDA GÜÇ BİRLİĞİ 

Öztürk Keskin ise yapmış olduğu yazılı açıklamada kendi adaylık sürecinden neden ayrıldığını ve Sinan Bezircioğlu ile yapmış oldukları güç birliğine yönelik şu açıklamalarda bulundu: “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in liderliğinde Türkiye’mizin İYİ'lik mücadelesini başlattığımız 25 Ekim 2017 tarihinden bu yana durmadan ,dinlenmeden İYİ Partimizi iktidar yapmak için çalışıyoruz. Geldiğimiz son noktada, genel merkezimiz kararı ile başlayan ilçe ve il kongrelerimiz sürecinde 22 Ocak 2023 Pazar günü gerçekleştireceğimiz İzmir il başkanlığı kongremiz de, arkadaşlarımızın talepleri ,teşkilatımızın beklentilerine karşılık verebilmek, onların tarafıma ilettikleri bu onurlu talebi bayraklaştırmak adına  adaylığımı  açıklamış ve çalışmalarıma başlamıştım. Bu süreçte teşkilatımızın teveccühleri ve yoğun destekleri beni hep onurlandırdı. Benden sonra, dört arkadaşımızda adaylık yarışına katıldı. Demokratik bir rekabet içinde geçmesini arzuladığım bu süreçte maalesef bazı illerimizde olduğu gibi İzmir il kongre sürecimizde de kutuplaşmaların olduğuna şahit oldum. Bu durumun partimize, genel başkanımızın bizler için verdiği mücadeleye faydadan çok zarar getireceği düşüncesi ile bu rahatsızlığımı genel merkezimize de ilettim. Bunun üzerine genel merkezimizin daveti üzerine Ankara'ya gidip Genel merkez yetkililerimizle görüştüm. Genel Başkanımızın Türkiye’mizin geleceği için nelerden feragat ettiğini düşünerek ben de üzerime düşen sorumluluğun bilinci ile  Genel başkanıma olan bağlılık irademle, genel merkezimizde yaptığımız istişareler sonucu adaylık irademden feragat etme kararı aldım. Bu feragat ve hassasiyetim ile ilgili takdirlerini ifade etmek için İzmir İl başkanlığı adaylarımızdan Sn. Sinan Bezircilioğlu beyefendi arayarak bizleri ziyaret talebinde bulundu. Bugün kendisini misafir ettik. Ziyareti ve tarafıma ifade ettiği takdir düşünceleri için kendisine teşekkür ediyorum.

Sinan bey, İYİ partimizin iktidar yolculuğunda ki bu kutlu yürüyüşte bir dayanışma ortaya koymak adına, 22 Ocak 2023 Pazar günü yapılacak olan İzmir İl kongremizde kendilerine destek olmam ile ilgili rica ve temennilerini tarafımıza iletti. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener dışında bir bağlılığımız ve İYİ partimizin iktidar olması dışında bir düşüncemiz yoktur. Dün bu minvalde ne gerekiyorsa yaptıysak, bundan sonra da bu irademizden ayrılmayacağız. Bu vesile ile, Sinan bey'in bu talebini, mücadele arkadaşlarımızla istişare ederek, İzmir İl Başkanlığı Kongremizde Sn. Sinan Bezircilioğlu beyefendiyi destekleme kararı aldık. Sinan bey'e kongremizde başarılar diliyor, bu karar ve dayanışmanın İzmir'imiz ve İYİ partimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İLK SEÇİMLERDE PARTİMİZİ BİRİNCİ PARTİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İzmir’in anahtarını Genel Başkanımıza teslim etmek istiyoruz sloganıyla yola çıkan Öztürk Keskin ile “İzmir’e İyi Parti Yakışır, Bizim yarışımız Partimizi İktidara taşıma yarışıdır” diyen M.Sinan Bezircilioğlu, İl Kongresi sürecini değerlendirmek üzere bir araya geldi. İzmir’de İyi Parti’nin başarısı için ortak hareket etmenin ve ayrışma yerine birleşme siyasetinin İyi Parti’yi büyüteceğine vurgu yapılan görüşmede, teşkilatın sesine kulak verilerek bütünleştirici, birleştirici yaklaşımlar ile İyi Partinin iktidar hedeflerine yürünmesi gerektiği ifade edildi. Genel Merkez nezdinde yaptığı görüşmeler sonucu adaylıktan feragat ettiğini açıklayan Öztürk Keskin ile istişare ve değerlendirme görüşmesi yaptıklarını açıklayan Bezircilioğlu, ortak düşüncemiz Partimizin iktidar yürüyüşünde güçlerimizi birleştirerek Genel Başkanımızın gösterdiği hedef doğrultusunda ilk seçimlerde Partimizi birinci Parti yapmak için çalışmaktır.” dedi. Öztürk Keskin’le çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerinin altını çizen İl Başkan Adayı Sinan Bezircilioğlu, hedeflerinin büyük olduğunu ve birlikte İzmir’de İyi Parti’yi çok güzel yerlere taşıyacaklarını vurguladı.