Dernek Başkanı Çağdaş Altun, " Bizler bu derneği kurarken kentte yaşayan her kesim için çalışacağımızın sözünü verdik. Eğitimin 20 yılda gitgide kötüleştiği ülkemizde öğrencileri ders çalışmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Çocuklar ve gençler bizim yarınımız değil bu günümüzdür. Şimdiden eğitmek ve geliştirmek şarttır" dedi.

''Her çocuğun okumaya hakkı vardır''

Başkan Altun Türkiye ekonomisinden şikayet ederek, " Kitap fiyatlarına gelen zamlar sonucunda maddi durumu düşük olan mahallerimizdeki aileler bu kitaplara ulaşamaz hale geldi. Aileler ise sözde ücretsiz eğitimin mağduru olmuş durumda. Okulun istekleri üzerine aile, çocuklara okuma kitabı alamıyor. Bizim amacımız ise maddi zorluk çeken ailelerin çocuklarına okuma kitabı ulaştırmaktır. Bu yapmış olduğumuz kitap desteği son olmayacaktır çünkü her çocuğun kitap okumaya hakkı vardır" diye belirtti.

''Ulaşabildiğimiz her okulu ziyaret edeceğiz''

İzmir halkına çağrıda bulunan Kent ve Demokrasi Derneği Başkanı Altun sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Kent ve Demokrasi Derneği olarak İzmir'de bulunan her okulu ziyaret etmeye devam edeceğiz. Her çocuğa ulaştırmak istediğimiz kitaplar var ve bunu tek başımıza yapamayız. Tüm İzmirlileri bize destek vermesini bekliyorum. Bu konu kapsamında 6'lı masanın ilçe başkanlarına ve il başkanlarına da çağrıda bulunduk. Dernek olarak inanıyoruz ki Türkiye'yi çok güzel günler bekliyor. 6'lı masa eğitime ışık olacak ve bu ülkeyi yaşanabilir kılacak."