İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği yapılan harç artışlarına tepki gösterdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada, Konak Belediyesi’nin kuruluşundan bugüne kadar görülmemiş düzeydeki bu artışların, esnaf açısından ciddi bir mali yük oluşturduğu vurgulandı. Ayrıca Kemeraltı Çarşısı’nın sit alanı olması nedeniyle ruhsat süreçlerinde halihazırda yaşanan zorlukların göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. Dernek, Konak Belediye Meclisi’nin bu kararı yeniden değerlendirmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Yapılan açıklama şu şekilde:
“Konak Belediyesi’nin, bu zor dönemde esnafını destekleyecek adımlar atacağı beklentisi içerisindeyken, son dönemde yapılan harç artışları bizlerde üzüntü yaratmıştır. Temennimiz, bu artışların en kısa zamanda yasal oranlara çekilmesidir.

İzmir'de doğa dostu uygulama: Su tüketimi azalacak, tasarruf sağlanacak!
İzmir'de doğa dostu uygulama: Su tüketimi azalacak, tasarruf sağlanacak!
İçeriği Görüntüle

Konak Belediyesi’nin kuruluşundan bugüne kadar görülmemiş düzeydeki bu artış, esnafımız açısından ciddi bir yük oluşturmaktadır. Kemeraltı’nın sit alanı olması nedeniyle ruhsat süreçlerinde zaten yaşanan zorluklar göz önünde bulundurulduğunda, Belediye Meclisi’nin bu kararı yeniden değerlendirmesi büyük önem taşımaktadır.

“Esnafı zor durumda bırakmadan, ortak akılla hareket edilmeli”

UNESCO süreci devam eden bölgemizde, birçok sorunun çözümü için kamu ve yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç duyulurken, bu tür artışların esnafımız açısından olumsuz yansımaları olacağı endişesini taşıyoruz. Belediyemizin, geçmişten gelen mali yüklerin çözümünde esnafı zor durumda bırakmadan, ortak akılla hareket edeceğine inanıyoruz.

Konak Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin, bu konuyu yeniden ele alarak, hem belediyemizin hem de esnafımızın sürdürülebilir bir şekilde yoluna devam edebileceği adımlar atacağına olan inancımız tamdır. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği”

Muhabir: BİRSU KOÇ