Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder, Emine Ayna, Nazmi Gör, Beyza Üstün, HDP'li Can Memiş, Gülfer Akkaya, HDP MYK üyesi Alp Altınörs, eski HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Ayla Akat Aka, Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve Dönem Sözcüsü Perihan Koca, HDK-HDP Kadın Meclisi üyesi Dilek Yağlı, HDP'li Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi (RTÜK) Ali Ürküt gözaltına alınırken gözaltı süreleri dolan isimler için ek gözaltı talebinde bulunuldu ve güvenlik önlemleri ile Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Gözaltı işlemlerinin yanı sıra aralarında Serpil Kemalbay’ın da olduğu HDP’li 7 vekil hakkında fezleke düzenlenmesine karar verildi.

Fezleke düzenlenmesine karar verilen isimler; Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Milletvekilleri Pervin Buldan, Hüda Kaya ve Hakkı Saruhan Oluç ile Van Milletvekili Sezai Temelli ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay oldu. 

Buldan HDP Eş Genel Başkanı, Beştaş ve Oluç da Grup Başkanvekili olarak görev yapıyor.

Tugay Can ile Gün Doğdu programına katılarak soruları yanıtlayan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay; “Tek adam rejimine karşı olan herkes, Türkiye demokratik olmalı, eşit özgür bir ülke olmalı diyen herkesi bu zorbalığa, bu faşist uygulamalara tepki göstermeli. Aksi halde onların yapmaya çalıştığı şey bizi daha da karanlık günlere götürmektir. Ağır sömürü koşulları altında, yoksulluğun ortadan kalkması, inançların ayrımcılığa uğramamsı, barış için, demokrasi için, emekçilerin iş cinayetlerinde yaşamını yitirmemesi, yoksulluğun ortradan kalkmas için HDP’ye ihtiyacımız var. Böyle olduğu için HDP’ye karşılar. Halklar HDP’yi savunduğu için HDP’yi uzaklaştırmaya çalışıyorlar” dedi.

“O yüzden yapay sahte bir şekilde karalama gibi şeyler yapıyorlar” diyen Serpil Kemalbay, “Kobani meselesinden doladyi myk üyelerimiz, partililerimizi hedef gösterebiliyorlar. Bir ülkede iktidarın bu kadar insafsızca partileri hedef göstermesi cinayettir. Bu pervasızlık, gözüdönmüşlük aslında iktifdarı kaybeden, gelecek göremeyenlerin faşist uygulamalıdırdır. Buna HDP en güçlü şekilde elbette cevabını verecek. Bütün beklentimiz Türkiye demokrasi güçlerinin, insanca yaşanacak Türkiye hayal eden herkesin bu sürece dur diyebilmesidir. Demokrasi için cesurca adımlar atmaya ihtiyacımız var. Partimiz için çeşitlli aydınlar, sanatçılar üyelik kampanyası başlattı. Hem bu süreç ilerleyecek, hem partimiz hukuki olarak kendi haklarını arayacaklar, hem de uluslararası alanda görüşmelerimizi yapacağız. Önümüzdeki dönem bizim için yeni bir eylemlilik süreci oluyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi