Kente sunduğu hizmetler ve iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra örnek kişiliği, insani ilişkileri ve Balkan camiası için verdiği mücadelelerle efsaneleşen Baysak için düzenlenen anma törenine; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Diker, Kemal Baysak’ın oğlu İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Atilla Baysak, Dünya Bosna-Hersek Birliği Başkanı Hasan Şahoviç, Gazeteci-Yazar Okan Yüksel, Baysak ailesi ve Kemal Baysak’ın sevenleri katıldı.

“ÖZLEMLE ANACAĞIZ”

Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşan Atilla Baysak şunları kaydetti: “Babamızın vefatının ikinci yıl dönümünde yine bir aradayız. Bizleri yalnız bırakmayıp yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Yine şunu anlıyoruz, babamın dokunmadığı insan kalmamış. İki sene geçti aleyhinde, olumsuz hiçbir şey duymuyoruz. Mekanı cennet olsun, hep özlemle anacağız.”

“MİNNETLE HATIRLAYACAĞIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Onu tanımak benim için çok özel bir deneyimdi. Uzun yıllar geçmesine rağmen Karşıyaka’nın gelmiş, geçmiş en iyi Belediye Başkanı olarak anılıyor. Ben de Belediye Başkan aday adayı olduktan sonra kendisinden hep yakınlık ve destek gördüm. Gerçekten hep değerli bir büyüğüm olarak önemli tavsiyelerde bulundu. Bireysel olarak da bana çok katkıları oldu. Tüm Baysak ailesiyle yakın olmak benim için bir şeref oldu. Kendisini büyük üzüntüler ile uğurladık, Bosna-Hersek’te ne kadar çok sevildiğini oraya yaptığım bir ziyarette bizzat ben de gördüm. Gerçek bir kahramandı, çok nitelikli ve yeri doldurulamayacak bir insandı. Onu her zaman minnet ve şükranla hatırlayacağız; kendisine rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” dedi.

“O BİZİM BABAMIZDI”

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Diker, Kemal Baysak’ı şöyle anlattı: “KARSAV’ı onun döneminde kurdum, onun benden tek isteği katıldığı konserlerde zeybek oynamamdı. O bizim başkanımızdı, babamızdı; onu tanıdığım için çok mutluyum. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın.”

“KENDİ DESTANINI YAZDI”

Gazeteci-Yazar Okan Yüksel, Kemal Baysak’ın çok önemli ve değerli bir insan olduğunu vurgulayarak, “Doğanın kanunu bu, hayat varsa ölüm de var. Her insan ölür ama her insan yaşamış sayılmaz; bazı insanlar öldükten sonra bile asırlarca yaşamış sayılırlar. Başkanımız Kemal Baysak, öyle bir insandı. İyiliğiyle, yardımseverliğiyle, karakteriyle, yaratıcılığıyla kendi destanını yazan bir insandı. Kendisini rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“BİZE KUCAK AÇTI”

Dünya Bosna-Hersek Birliği Başkanı Hasan Şahoviç , “Kemal Baysak Boşnak Camiası için çok önemli bir insandı. Bize kucak açtı. Vefat ettiğinde babamı kaybetmiş kadar üzülmüştüm. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.