Aydın'ın Didim ilçesinde meydana gelen vahşi saldırı, genç bir hayatı kritik bir noktaya taşıdı. Arkadaşının karıştığı kavgayı ayırmak isteyen 21 yaşındaki Poyraz Basnak, başına aldığı darbelerle ağır yaralandı. Genç, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımında yaşam mücadelesi veriyor.
Kavgayı ayırmaya çalıştı
Olay, Didim’e bağlı Akköy Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, sahilde oturan Poyraz Basnak ve 17 yaşındaki arkadaşı O.A., P.G. adlı kişiyle “kız arkadaşına bakıldığı” gerekçesiyle tartışmaya girdi. Araya girerek kavgayı yatıştıran Poyraz Basnak, bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden ayrıldı. Ancak P.G., yanında 18 yaşındaki A.G. ile birlikte saatler sonra Basnak ve arkadaşını site bahçesinde yakalayarak yanlarındaki cisimlerle saldırdı.
İzmir'e sevk edildi
Saldırı sonucu başından ağır şekilde yaralanan Poyraz Basnak, ilk olarak Didim Devlet Hastanesi’ne, ardından Kuşadası Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada beyin kanaması teşhisi konulan Basnak, hayati tehlike nedeniyle İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Genç, bir haftadır komada tutuluyor.
"Olay yerine geri dönmüşler"
Oğlunun durumunun çok kritik olduğunu söyleyen anne Güldem Basnak, gözyaşları içinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Geçen hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 01.00 ile 01.30 arasında oğlum çok talihsiz bir olay yaşadı. Olaydan yaklaşık 2 saat önce orada küçük bir tartışma yaşanmış. Oğlumun arkadaşı ve onun bir tanıdığı, bazı yabancı kişilerle tartışmış. Oğlum, kendi yardımseverliği ve sevecenliğiyle araya girerek tarafları ayırmaya çalışmış. Olayın ilk başta yatıştığı düşünülmüş. Ancak meğerse o kişilerden biri olay yerinden ayrılmamış, saklanmış. Daha sonra başka bir arkadaşını da çağırarak olay yerine geri dönmüşler. Arabayla gelerek oğluma ve arkadaşına canice, vahşice saldırmışlar. Bu saldırı sonucunda oğlum ağır yaralandı. Oğlumun arkadaşı ise kulağının arkasından yaralandı. Eğer yara birkaç santim daha aşağıda olsaydı o da aynı durumda olabilirdi. Oğlumu ve arkadaşını hastaneye götürdüler. İlk götürüldükleri hastanede beyin kanaması teşhisi konuldu. Hemen Kuşadası Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Biz de hemen oğlumun peşinden Kuşadası'na gittik. Orada sabaha kadar yanındaydık. Gün boyunca bekledik. Daha sonra da İzmir'e sevk edilmesini istedik.”
"Hayatımız altüst oldu"
Oğlunu göremediğini, çok özlediğini belirten anne Basnak, "Oğluma dokunamıyorum. Oğlum yoğun bakımda ve şu an bilinci kapalı, uyutuluyor. Ama ben onun güçlü ve dirençli olduğuna inanıyorum. Oğlumun şu an sadece dinlenmeye ihtiyacı var. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşup aramıza dönecek. Şu an önceliğimiz oğlumuz. Oğlum, kendi yardımseverliğiyle bir olayı yatıştırmaya çalışırken canından oldu. Şimdi kendi canıyla mücadele ediyor. Oğlumun şu anki durumu çok kritik. İlk ameliyatının sonucunu bekliyoruz. Belki ikinci, belki üçüncü ameliyat da gerekecek. Biz burada perişan bir şekilde dua ederek, sabrederek bekliyoruz. Biz şu an burada perperişan haldeyiz. Olmaması gereken şeyleri yaşıyoruz. Hayatımız altüst oldu" diye aktardı.
"Oğlumdan bir haftadır haber alamıyorum"
Baba Mustafa Basnak ise saldırganların bir an önce yakalanmasını isteyerek şöyle konuştu: “Oğlum, ayırmak istediği bir kavgada aldığı darbeler sonucunda ağır şekilde yaralandı. Şu anda komada. Tabii ki adalet arıyoruz. Kaçan kişiler var. Bu kişilerin en kısa zamanda yakalanmasını ve yargılanmasını istiyoruz. Şu anda sağlık durumu kötüye gidiyor. Tedavisi iyi bir şekilde sürdürülüyor, fakat biz mağdur durumdayız. Oğlumdan bir haftadır haber alamıyorum, görüşemiyorum. Şu anda komada yatıyor. Bundan sonraki süreçte ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ama tek isteğimiz adaletin yerini bulması ve oğlumun en kısa sürede iyileşmesi”