Sevk edilenler arasında cumartesi günü İstanbul'da yakalanan 'üniversitenin imamı' olduğu iddia edilen Adil Fidan'da var.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen 12 Ağustos'da İKÇÜ'de görevde olan ve görevden uzaklaştırılan akademisyenlerin de bulunduğu kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 39 kişi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve 'üniversitenin imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan, İstanbul'da bir yakınının evinde yakalanıp, İzmir'e getirildi. Böylece gözaltı sayısı 40'a yükseldi.
Emniyette işlemleri tamamlanan, 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den 2. Bölge milletvekili aday adayı olan İKÇÜ eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Sütçü, Dermatoloji Bölümü Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şerafettin Karaca ile 'İKÇÜ'nün imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan'ın da aralarında bulunduğu 40 kişi sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Sağlık kontrolü ardından şüpheliler olayı soruşturan cumhuriyet savcısına ifade verdi.