Gizem TABAN/İZGAZETE- Karşıyaka Belediyesi ocak ayı olağan ikinci meclis oturumu Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti. Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda önemli kararlar alındı. Toplantıda ayrıca, Belediye bünyesinde kurulun Arşiv Müdürlüğü’nün tanıtımı yapıldı. 

O ÖNERGELERE OY BİRLİĞİ

Kentsel dönüşüm çalışmasının gerçekleştirildiği Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yapıların yapı kayıt belgesi sahiplerine satışının yapılmasına dair önergeler oy birliğiyle kabul edildi. 

‘GAZİLERİMİZ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ’

Toplantını başlangıcında Başkan Tugay’ın daveti üzerine kürsüye çıkan Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, ilçede TCDD’ye ait istasyon binasının bir kısmının kurtuluş müzesi olarak düzenlenmesini bir kısmının da derneğin kullanımına açılmasını talep etti. Başkan Tugay da Taşçı’ya destek verdi. Tugay, “Bu, siyaset üstü bir konu… Gazilerimiz bu saygıyı hak ediyorlar. Uzun zamandır boş bekleyen istasyon binamızı onlara tahsis etmek doğru olacaktır. Oranın kurtuluş müzesi olarak düzenlenmesinde de belediye olarak üzerimize düşeni yaparız” dedi.  

‘ZAMANLA TÜM KURUMLAR DİJİTALLEŞECEK’

Toplantıda, Belediye bünyesinde kurulan Arşiv Müdürlüğü’ne dair tanıtım yapıldı. Karşıyaka’nın verilerinin dijitalleşmesini içeren çalışmaya dair bilgiler veren Başkan Tugay, “Geçen yıl içerisinde arşivimizin dijitale dönüştürülmesi, belediyemizin tüm işlemlerinin dijital ortam üzerinden yürütülmesinin sağlanması ile ilgili bir yazılım devreye soktuk. Şu an pek çok alanda uygulamada… Bu hem verimliliği artıran hem süreci hızlandıran hem de vatandaşlar açısından hizmeti kolaylaştıran bir sitem. Zamanla bütün kurumlar, uygulamalar dijitalleşecek. Biz de bu konuya, göreve başladığımız ilk günlerden itibaren çok önem verdik. Karşıyaka’nın verilerinin bir ortamda toplanması, belediyenin yaptığı çalışmaların kaydedilerek bu verileri beslemesi, vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden hızlı bir şekille işlem yürütmesi için kurulan bir sistem. Önemli bir aşamaya geldi. Hemen hemen her birimimizde veri giriş sorumlularımız var” diye konuştu. 

‘HERKESİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK’

Başkan Tugay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Artık vatandaşlarımızın erişebileceği bir kent bilgi sistemi var. Vatandaşlarımız bunun kullanımını öğrendikçe daha da kullanışlı olacak. Kentle ilgili her bilgiye web sayfası üzerinden ulaşabilecekler. Bunu değişik sosyal gruplara entegre edip vatandaşlarımızın veri girmesini sağlamak gibi bir düşüncemiz de var. Herkes buna katılmalı… Artık arşive gidip evrak arama süreci sonlanacak. Müdürlükler arası iletişimde beklenen süreçler ortadan kalkacak. Bilgisayar ekranından herkes her şeye ulaşabilecek. Bu sürekli gelişecek, herkesin hayatını ve belediyenin işlemlerini kolaylaştıracak bir uygulama… Bu hızla devam etmemizi istiyorum. Bu şekilde, Türkiye’de dijital belediye uygulamalarında belki de en iyi noktada olan bir belediye olabileceğimizi düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi