Karşıyaka Belediyesi, aile bütçesine katkı sağlamak ve dayanışmayı artırmak amacıyla 2. El Pazarı projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda kullanılabilir durumda olan ikinci el kıyafetler, mutfak eşyaları, mobilyalar, aksesuarlar, antika ürünler, kitap, kaset, dergi, oyuncak gibi ürünler pazarda satılabilecek, takas yapılabilecek.

2. El Pazarı ne zaman kuruluyor?

2. El pazarı haftada iki gün kuruluyor. Her ayın ikinci pazar günü 18-25 yaş arası Karşıyakalı gençler satış yaparken, her ayın dördüncü pazar günü ise ilçede yaşayan tüm vatandaşlar burada satış yapabiliyor.

2. El Pazarı nerede kuruluyor?

Karşıyaka 2.El Pazarı Bostanlı pazar yerinde kuruluyor.

Karşıyaka 2. El Pazarı'na nasıl gidilir?

Karşıyaka'da bulunan Bostanlı pazaryerinin yakınından geçen otobüsler şöyle: 121-227-428-445-200-229-322-547-221

Ticari faaliyet olmayacak

2. El Pazarı’nın ticari faaliyetlere açık olmayacağını belirten Karşıyaka Belediyesi Tesisler Müdürlüğü yetkilileri, “Vatandaşlarımızın evlerinde bulunan ve kullanmadıkları eşyalarının yeniden değerlenmesine aracılık etmek amacıyla ‘2. El Pazarı’nı açıyoruz. Bu sayede hem aile bütçelerine katkı sağlanacak, hem ihtiyaç sahipleri uygun fiyatlara alışveriş yapacak, hem de israfla mücadeleye destek verilecek. Dayanışma ruhunun güçlenmesine katkıda bulunulacak. Bu anlayışla sadece vatandaşlarımızın şahsi eşyalarının satışı yapılabilecek. Spotçular ve pazarcılar olmayacak. Ticari faaliyete izin vermeyeceğiz, takibini yapacağız. Pazarımızda önceden bize kayıt yaptırmak kaydıyla, dileyen tüm Karşıyakalı vatandaşlarımız satış yapabilir. Alışveriş ise herkese açık olacak” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi