İzmir'in Karaburun ilçesinin Küçükbahçe Köyü’nde, mera olarak kullanılan 250 dönüm arazi oyuncu Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi'ne güneş enerji santrali kurmak üzere tahsis edildi. Köylülerin tepki gösterdiği 270 milyon liralık proje hakkında Erkan Petekkaya Bir TV’ye konuştu. 

Petekkaya, "Yasadışı yapılmış bir işimiz yok. Orası devletin bize gösterdiği yer. Her Türk vatandaşı gibi hakkım olanı kullanıyorum. Zeytinliği kesmiyorum, doğaya, çevreye, insana zarar vermiyorum. Aksi olsa zaten ben karşı çıkarım. Hazırlanmış 187 sayfalık rapor var. Olumsuz hiçbir şey, hiçbir tespit yok. Yapmak isteğimiz sadece güneş enerjisi santrali" dedi

Güneş Enerjisi projesi hakkında?

İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan Küçükbahçe Köyü'nün mera olarak kullanılan yaklaşık 250 dönümlük arazisi, ünlü oyuncu Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi'ne tahsis edildi. Şirket, İstanbul merkezli olup, Petekkaya'nın tek sahibi olarak 270 milyon liralık yatırımla Güneş Enerjisi Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak. Şirketin başvurusu üzerine Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. 

Editör: Esra Seyirden