YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi tarafından kente kazandırılan çok sayıda kültür, bilim, eğitim ve sosyal tesisin açılışını yapmak için İzmir’e geldi. CHP lideri, Karabağlar’daki ilk durağı olan Mobilya Akademi’nin açılışının ardından ilçenin daha modern hale gelmesi ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla farklı mahallelerde belediye tarafından hizmete alınan tesislerin toplu açılışı ile Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.


 

Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, Uzundere Rekreasyon Alanı'ndaki Nasreddin Hoca Bilim ve Kültür Merkezi, Aydın Mahallesi'ndeki Mobilya Akademi, Esenyalı Mahallesi'ndeki Özdemir Sabancı Parkı, Limontepe Mahallesi Masal Evi Çocuk ve Gençlik Merkezi gibi birçok tesisin açılışının yapıldığı programda, Karabağlar Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Uzundere'de yaşama geçireceği Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin temeli de atıldı.

KARABAĞLAR 2050’Lİ YILLARA HAZIR
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: “Yaptığımız planlarla 2050’li yıllara hazır hale getirdik. Bugün temelini attığımız merkezimiz ve açılışlarını yaptığımız tesisler bu anlayışa hizmet ediyor. Bu projelerin her biri kentimizin bir köşesindedir. Bizim için en büyük proje de en küçük proje de önemlidir. Bütün projeler birbirine entegre olarak Karabağlar’a modern bir kent dokusu kazandıracak. Biz katılımcı bir anlayışla bu projeleri yapıyoruz. Herkesin fikrini alıyoruz, ilçemize yakışır ve sosyal belediyeciliğe uygun projeler yapıyoruz. Mütevazı bütçemizle vatandaşın yanında olmaya çalışıyoruz. Mesela okullara destek oluyoruz, bu bakanlığın işi demiyoruz. Semt merkezleri ile kadınların yanında olmaya çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki kadın ailenin gerçek lideri. Onlarla birlikte olmaya çalışıyoruz. Bu semt merkezlerini her mahalleye mutlaka açacağız. Sosyal destek kartı ile yoksul ve şehit ailelerin yanında olmaya çalışıyoruz.


Karabağlar’ın kentsel dönüşüm gibi önemli bir sorunu var. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü bizim ilçemizde. Biz iki ayrı yasayla dönüşüm sürdürülmesine karşıyız. Bunlar arasında uyum yok. Bu yasaların odak noktasında yerel yönetimler olsun istiyoruz. İnşallah bunu düzeltmek de Sayın Genel Başkanımıza nasip olur ve dönüşümün önünü açar. 
Bu projelerde bize destek olan bir önceki İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve şu an bize destek veren mevcut İBB başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanıma da teşekkür ediyorum, açılışımıza katılarak ilçemize onur verdi.”


 

‘ZEYBEKLER GİBİ DİRENECEĞİZ’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de açılışta önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, “Atatürk Gençlik ve Spor Merkezimiz, Karabağlar’da ne ilk ne de son hizmetimiz olacak. Sevgili gençler gelecek sizin. Bu ülke ve şehir sizin bize emanetiniz. Her adımımızı atarken sizi can kulağıyla dinliyorum. Türkiye ve dünya zor günlerden geçiyor. Tüm bunların nedeni dünyanın bizi taşımaması değil, birilerinin haramilik yapması. Görülüyor ki bu kaskatı adaletsizliğin karşısında yan yan durmak yeterli değil, artık bir halaydaki gibi birbirine kilitleneceğiz ve zeybekler gibi direneceğiz. Başka bir dünyayı birlikte kuracağız, ben bunu siz gençlerin gözünde görüyorum.” diye konuştu.


 

‘GELECEK GENÇLERİN’
CHP lideri Kılıçdaroğlu’da gençlere seslendi ve şu ifadeleri kullandı: “Gençler, Türkiye’nin geleceğini sizler belirleyeceksiniz. Az kaldı az… Siz gençlerin iradesiyle harami saltanatı son bulacak. Demokratik çağdaş Türkiye’yi yeniden inşa edeceğinize yürekten inanıyorum. Belediye başkanlarımıza, ‘şikayet değil, tüm engelleri aşarak halka hizmet edeceksiniz’ diyorum. Onlar da bunu yapmaya çalışıyor, herkesin önünde hepsine teşekkür ediyorum. Yapılan tesislerin görsellerinin altında dikkat ettiniz mi? Kaç liraya mal edildiği yazıyor. Temel hedefimiz sizin bu paranıza sahip çıkmak. Ama iktidarın da bunu yapması lazım. Burada çok önemli tesisler açılıyor, göreceksiniz Karabağlar bundan böyle çok daha güzel olacak.”

 

ATATÜRK GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ’NDE HANGİ HİZMETLER VERİLECEK?
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun temel atma törenine katıldığı ve Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki 32 dönüm üzerinde yapımına başlanan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin maliyeti, yıllara göre 100 milyon lirayı bulacak. Merkezde resmi spor karşılaşmaların oynanabileceği ve birçok branşa yönelik açık-kapalı alanlar olacak. Açık alanda, 3 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, 3 açık basketbol sahası, standartlara uygun tenis kortu bulunacak.
İki ana bölümden oluşan spor salonlarında da, ısıtmalı yarı olimpik yüzme havuzu ile çocuk eğitim havuzu, basketbol, voleybol, hentbol, judo, tekvando, jimnastik, güreş gibi branşlara uygun alanlar yer alacak. 9 dönüm üzerine oturacak binada ayrıca, sporcular için kondisyon / antrenman odaları, giyinme-soyunma odaları, spor malzemeleri satış noktası, dinlenme alanları, kafeterya, amatör spor kulüp odaları, hakem odası, acil müdahale odası olacak.
Tesis, çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması; spora yönlendirilmeleri için önemli bir amacı yerine getirecek.

Editör: Haber Merkezi