Karabağlar Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde sosyolog ve sosyal çalışmacı olarak görev yapan Murat Mengirkaon’un TİS sürecindeki hak kayıplarına yönelik itirazlarının ardından “rotasyon” gerekçesiyle Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gönderilmişti

OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Mengirkaon, kararın geri alınması ve fiilen yürüttüğü mesleki görevine iade edilmesi talebiyle 24 Ağustos’ta belediye önünde oturma eylemi başlatmıştı.

İŞTEN ÇIKARILDI

Belediyede Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde sosyolog olarak görev yapan Mengirkaon, 24 Ağustos tarihinde belediye önünde başlattığı oturma eylemi sonrasında 29 Eylül tarihinde işten çıkarıldı.

YENİ PARTİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Mengirkaon destekçileri yaşananların ardından Yeni Parti İzmir İl Binası önünde basın açıklaması yaptı.

AKP’ye geçeceği söylentileri çıktı. Şaşırmıyoruz. Cemil Tugay sözlerini çiğnedi geçti. Helil Kınay’da sarı sendika ile iş birliği yaptı.

İhaleler açıklandı… Halk TV operasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi detayı
İhaleler açıklandı… Halk TV operasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi detayı
İçeriği Görüntüle

“MESELE HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜDÜR”

“Yaşadıklarım TİS’e itiraz etmekle başladı” diyen Mengirkaon, “Temizlik işlerine sürgün edildim En son da disiplin soruşturmasıyla işten çıkarıldım. Mesela işten çıkarılmam değil, hak arama özgürlüğüdür. TİS sürecine ve ortaya çıkan kayıplara itiraz etmemizle başladı. Mesele yapılan işi küçümsemek değil, mesleki birikimlerimizin yok sayılması. Bu haksızlığın düzeltilmesi için tüm idari ve diyalog kollarını zorladık. Bu süreçte diyalog kollarını korumak için çaba sarf ettik. Ama belediyeden bir adım göremedik” dedi.

“HUKUKİ MÜCADELEMİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİM”

“Konu en başından beri belliydi. Hak arama arayışına tahammülü olmayanlar, oturma eyleminde bana disiplin soruşturması açtı” diyen Mengirkaon, “Disiplin soruşturması nedeniyle işsizlik ödeneğinden bile yararlanamıyorum. Bir işçiyi 15 yıl ardından işsiz bırakmak, üstüne en temel olan işsizlik maaşından mahrum etmek, hak arama iradesini kırmaya çalışmaktır. Ben emeğim ve hakkımı aramak için buradayım. Hukuki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” diye konuştu.

“İŞÇİ KIYIMINA DUR DEYİN”

“Sosyal demokratlık işçinin örgütlenme ve itiraz hakkını güvence altına almaktır” diyen Mengirkaon sözlerine şöyle devam etti:

“Sosyal demokrasiye haksızlığa karşı karşı çıkan bir işçinin işten atılması adalet midir? Ben ayrıcalık istemiyorum. Karabağlar Belediyesinde yaşanan bu haksızlığa ve işçi kıyımına dur deyin.

Kaynak: HABER MERKEZİ