DERLEYEN: AHMET SEÇİLMİŞ/ İZ GAZETE- Pınar Teke ile Sporun İzinde programının bu haftaki konukları Altay Kadın Voleybol Şube Başkanı Hasan Tahsin Karahan ve Altay Kadın Voleybol A Takım Başantrenörü Serbay Kos oldu. 

Altay’ın altyapısında uzun süre futbol oynadığını söyleyen Hasan Tahsin Karahan, “Ancak bazı şanssızlıklardan dolayı bu kariyerime devam edemedim. Altay’a hizmet etmem gerekiyor gibi hissediyordum. Ne yapabilirim diye düşündüm ve hentbol şubesinde 1 senelik yöneticilik yaptım. Sonra ampute futbol kulübünde yöneticilik yaptım ve sonra voleybola geçiş yaptım. Altay o zamanlar olumsuz bir gidişat içindeydi. Küme düşmüştük ve zorlu günlerden geçiyorduk. O zamandan beri alt altyapıya önem verip kendimizi ileri taşımaya gayret ettik. Benim voleybola olan ilgim izleyici olmaktan ibaretti. Ancak şu an yönetici olarak hem İzmir hem de Türkiye voleyboluna hizmet ediyorum ve bu da beni memnun ediyor” diye konuştu.

‘İVME KAZANDIK’

Pandemi sonrası antrenmanlara geri dönüşte büyük bir ivme kazandıklarını aktaran Serbay Kos, “3 yıllık planımız vardı ve bu süreçte hedeflerimizin yüzde 90’ına ulaşmış olduk. Umuyorum bir sonraki programa yeni hedeflerimizi gerçekleştirmiş olarak katılırız” dedi.

TÜM BRANŞLARDA BAŞARI

Yönetimin güzel bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Karahan, “Kendi altyapısından yetişen oyuncularıyla ligde mücadele eden ve ikinci ligin artık yetersiz olduğunu düşünen, birinci ligi hedefleyen, başarılı bir Altay benim temel başarı düşüncemdir. Kendi spor faaliyetlerini sürdürebileceği bir Altay Spor Kulübü bir diğer dileğimdir. Kendi temel hedeflerimize ulaşmaya çabalarken başka hedefler üzerine de yoğunlaşmalıyız. Özellikle İzmir’de yetersiz bir kompleks altyapısı var. Umuyorum bu sorunu da çözeceğiz. Ayrıca bu istekleri sadece voleybolda değil tüm branşlarda gerçekleştirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘DESTEK ŞART’

Ülkede spor deyince akla futbolun geldiğini ifade eden Kos, “Takımın adı söylendiğinde ilk akla gelen futbol branşı oluyor. Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu gibi köklü kulüplerin tesisleşme anlamında büyük adımlar atması gerekiyor. Bu durum sporda gelişimi destekleyecektir. Yerel yönetimlerin kulüplere destek vermesi gerekiyor. İzmir büyük kitlelere hitap ediyor Ekim 2021-Haziran 2022 tarihleri arasında İzmir’de 2 bin 200 voleybol müsabakası yapıldı. Bu ciddi bir rakam” şeklinde konuştu.

‘TESİS SORUNU VAR’

Tesis sorununa da değinen Karahan, “Antrenman amaçlı salon sayısı çok az, maç oynanabilecek salon sayısı çok daha az. Basketbol veya futbol gibi sporları herhangi bir açık alanda yapabilirsiniz. Ancak voleybol için kapalı spor salonu gerekiyor, belli ekipmanlar gerekiyor. Bu imkânlara erişirken zorluk çekiyoruz. Yaz döneminde neredeyse bütün belediyeler kendi bünyesinde yaz spor okulu organizasyonu düzenliyorlar. Bu gibi etkinlikler de salon bulunmasını zorlaştırıyor. Bunun için kulüp bazında kendi salonumuzun olması temel çözüm önerimdir. Yalnızca futbola değil farklı branşlara da yatırım yapılması gerekir” ifadelerini kullandı. 

‘MESLEK STATÜSÜ KAZANDI’

Voleybol antrenörlüğünün çabaları sayesinde meslek statüsü kazandığını ifade eden Karahan, “Ek olarak sahada kazandığımız gibi masada da kazanmayı bilmeliyiz. Bu konuda derneklerle oluşturduğumuz federasyonun çabalarıyla voleybol antrenörlüğü İŞKUR’da meslek statüsü kazandı. Bu konuda gelişi sağlamak adına çeşitli adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz” dedi.

DAYANIŞMA OLMALI

Her kulüp rakip olduğu kadar aynı ilkelere bağlı bir ailedir ile diyen Hasan Tahsin Karahan, kulüplere birlik olma çağrısında bulundu. Karahan, “Bu birlik bir dernek çatısı altında olabilir. Tesisleşme sorunumuz var diyoruz ancak bu sadece bizim değil bütün İzmir kulüplerinin ortak bir sorunudur. Demek ki birlikte hareket etmek bize fayda sağlayacaktır” diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi